Dostupnost: | Vyprodáno |
Část souboru: | Receptář pro každý den - Přemek Podlaha, Zdeněk Březina (1991, Státní nakladatelství technické literatury) |
Vazba: | Pevná |
Počet stran: | 301 |
Jazyky: | česky |
Vydání: | 1 |
ISBN: | 80-901451-7-5 |
Vydáno v: | Brno |
Vystaveno: | po 3. prosince 2018 16:28 |
Číslo položky: | 46647 |
Obsah: Z historie receptářů, Recepty na polévky, saláty, recepty po našich předcích, které by neměly upadnout v zapomenutí, Kuře na jedenáct způsobů, Zeleninová jídla, Různé recepty na slané i sladké jídla, Třiatřicet kutilských nápadů, Recepty pro zdraví a dobrou pohodu, Pěstitelské rady do zahrady i do paneláku, Třiatřicet kutilských nápadů podruhé, Zavařujeme, sušíme, nakládáme, Nápady na ochranu rostlin, Rady pro chovatele domácích zvířat, Třiatřicet kutilských nápadů potřetí, Další různé nápadité recepty.
První vydání.
Přemek Podlaha byl český moderátor a publicista. Vystudoval novinářství na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze, promoval v roce 1962. V 60. letech 20. století začínal v zemědělské redakci Československé televize, kde uváděl pravidelný televizní pořad Zemědělský magazín. Od roku 1975 spolumoderoval televizní soutěž Deset stupňů ke zlaté. V televizi vedl pravidelnou zahrádkářskou, houbařskou a zemědělskou osvětu. Nejvíce se proslavil jako autor a moderátor televizních pořadů Receptář vysílaných od roku 1987 nejprve v Československé televizi a následně v České televizi a od roku 2001 v televizi Prima. Přes zdravotní potíže jej moderoval až do června 2014.Třináct let vysílal rozhlasovou verzi pořadu Receptář je náš v Českém Rozhlase České Budějovice . Moderoval ho ve dvojici se svou manželkou Kateřinou Kalendovou . Zemřel po dlouhé těžké nemoci 23. prosince 2014 v hospicu U dobrého pastýře v Čerčanech. Pohřeb proběhl 2. ledna 2015 ve strašnickém krematoriu. Jeho manželkou byla Kateřina Kalendová. Jeho charakteristický styl moderování byl parodován v pořadu Tele Tele, kde byl karikován postavou Přemet Prkenná Podlaha.
Objednávkám nad 699 Kč
Sběratelské kusy i knižní novinky
A s radostí
Za hotové a s vlastním odvozem