Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Radhošťské putování

Daniel Drápala

Město Rožnov pod Radhoštěm | 2008


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 175
Jazyky: česky
Edice: 12. svazek ed. Rožnovské malé tisky 0x
Vydání: 1. vyd
ISBN: 978-80-904224-0-7 (brož.)
Vydáno v: Rožnov pod Radhoštěm
Vystaveno: út 19. října 2021 14:53
Číslo položky: 232160

Kniha zve čtenáře na putování horou Radhošť a jejím okolím a to v symbolické společnosti autorů nové knihy Vojtěcha Bajera, Daniela Drápaly, Milana Hambálka a Richarda Sobotky - a také dalších vzácných hostů. S knihou se vydáme mimo jiné na Černou horu, Velkou Polanu, projdeme Radhošťské ďúry a cestou na Pustevny si připomeneme také tradici Svatojánských ohňů a národních slavností, které se na Radhošti konaly.

Autoři knihy Radhošťské putování Daniel Drápala, Richard Sobotka, Milan Hambálek a Vojtěch Bajer nasbírali při přípravě tohoto svazku Rožnovských malých tisků tak velké množství zajímavých a mnohdy dosud nepublikovaných údajů a fotografií, že Město Rožnov pod Radhoštěm uvažuje v roce 2009 o vydání samotné knihy zaměřené na naši legendární horu.

Komentáře ke knize
Daniel Drápala

PhDr. Daniel Drápala, Ph.D. se narodil ve Valašském Meziříčí. V letech 1994-2004 studoval na Masarykově univerzitě v Brně, obor etnologie, studium zakončil získáním doktorátu. Od roku 1999 pracoval osm let ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm, od roku 2007 působí jako odborný asistent v Ústavu evropské etnologie Filozofické fakulty Masarykovy univerzity. Daniel Drápala je rovněž členem České národopisné společnosti. Roku 2010 získal jako autor scénáře a odborný supervizor realizace 3. místo v Národní soutěži muzeí Gloria musaealis 2010 za stálou expozici „Městečko pod Radhoštěm." Ve své odborné činnosti se mimo jinézabývá úlohou muzeí v přírodě jako prostředníkem mezi lidovou kulturou a školou, vydal řadu odborných publikací a článků.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více