Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku. - Sleva 10% při nákupu nad 499 Kč do pondělní půlnoci s kódem "kniznivysluzka"

Purpurové stíny

Philipp Vandenberg

Ikar | 2000

Kategorie:

69 Kč 45 Kč

Stav:
Velmi dobrý
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 364
Jazyky: česky
Překladatel: Věra Houbová
Vydání: Vyd. 1
ISBN: 80-7202-761-1
Vydáno v: Praha
Vystaveno: čt 21. července 2022 12:52
Číslo položky: 368217

Na zahraniční cestě se Alexander Brodka, známý fotoreportér, dozví, že jeho matka zemřela. Neprodleně se vrací domů, ale matka je již pochována. Hrobník ho však ujišťuje, že v hrobce je prázdná rakev.
Od té chvíle se začnou dít podivné věci. Neznámý hlas v telefonu Brodku varuje. Jen náhodou unikne atentátu. Vězí za tím manžel jeho milenky Julietty, který se o něm dozvěděl? Nebo to všechno má něco společného s matčinou pozůstalostí? Při svém pátrání narazí Brodka na matčiny dopisy z mládí, v nichž se mluví o velké lásce. Zdá se, že nitky vedou k jeho otci, kterého nikdy nepoznal. Ale proč ho chce někdo za každou cenu umlčet?
Brodka je obviněn z vraždy a dokonce se dostane do blázince. Jeho milenku Juliettu, která vede úspěšně uměleckou galerii, existenčně ohrozí skandál s falzifikáty obrazů. Zpočátku každý sám a posléze oba společně sledují stopu, která vede do Říma, k tajné organizaci za zdmi Vatikánu, ke kardinálům, zákeřným vrahům a nenápadnému hrobu na Santo Campo. Nápis na prostém náhrobku osvětlí Brodkovi skutečný rozsah spiknutí. Pochopí, že je ohrožen nejen jeho život, ale i život jeho milenky. Neboť Svatá mafie se nezastaví před ničím. Aby si udrželi moc, plánují muži v purpuru bezpříkladný zločin...

Komentáře ke knize
Philipp Vandenberg

Philipp Vanderberg je německý spisovatel historických románů, thrillerů a titulů literatury faktu. Philipp Vanderberg se narodil ve Wroclavi, ale vystudoval v Mnichově. Věnoval se hlavně historii umění a dějinami. Získal titul z germanistiky. Philipp Vadenberg sbírá staré knihtisky, jeho knihovna obsahuje tisíce svazků. Kromě toho vlastní sbírku automobilů – veteránů a starožitnosti. Žije s manželkou střídavě v hornorakouské vesničce a ve věži hradebního komplexu v Burghausenu. Dílo Philippa Vanderberga: Philipp Vanderberg napsal přes třicet historických románů, thrillerů a titulů literatury faktu, které byly přeloženy do 34 jazyků. Ve svých románech dokáže mistrně vylíčit psychologii historických postav i záhadu nápisu v Sixtinské kapli, schovaného pod Michelangelovými freskami. V historii hledá záhady a těží z nich pro své poutavé příběhy.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat