Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Průmyslové roboty a manipulátory : celostátní vysokoškolská učebnice pro skupinu oborů strojírenství a ostatní kovodělná výroba

Břetislav Chvála, Robert Matička, Jaroslav Talácko

Státní nakladatelství technické literatury | 1990


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 275
Jazyky: česky
Vydání: 1
Vydáno v: Praha
Vystaveno: čt 1. června 2017 8:09
Číslo položky: 12423

Kniha se zabývá problematikou manipulačních zařízení a uvádí příklady praktických aplikací.

Komentáře ke knize
Břetislav Chvála

Narozen 27.1.1924 v Nebuželích u Mělníka, zemřel 7.4.2001 v Praze. Profesor na katedře obráběcích a tvářecích strojů, práce v oboru.

Jaroslav Talácko

Prof. Ing. Jaroslav Talácko, CSc. byl významný odborník, který se věnoval především teorii i praxi automatizace výrobních strojů a zařízení a konstrukce manipulátorů a průmyslových robotů. Jako absolvent Fakulty strojního inženýrství ČVUT v Praze v oboru obráběcích a tvářecích strojů nastoupil na tuto Fakultu jako asistent a v roce 1972 obhájil kandidátskou dizertační práci. Souběžně s působením na Fakultě pracoval do roku 1989 jako vědecký pracovník v průmyslových podnicích . V roce 1989 se habilitoval a v roce 1995 se stal profesorem. Profesor Talácko byl od roku 1990 vedoucím katedry výrobních strojů a zařízení pro strojírenskou výrobu a od roku 1998 vedl Ústav výrobních strojů a mechanismů. Od počátku působení na Fakultě strojní ČVUT se věnoval teorii automatů ve vztahu k aplikacím a s tím souvisela i jeho aktivita v oboru hydraulických a pneumatických mechanismů a později v oblasti teorie a konstrukce manipulátorů a robotů. Zavedl předmět Průmyslové manipulátory a roboty. Mezi nejvýznamnější projekty, na nichž se podílel, patřilo automatizované svařovací pracoviště v podniku Metrostav Praha , dále automatický manipulátor pro mazání nástroje při lisování trub ve VTŽ Chomutov, rekonstrukce hydraulického systému razicího štítu pro výstavbu metra v Praze, automatické pracoviště pro nýtování leteckých konstrukcí. V poslední době byl u zrodu spolupráce Fakulty strojní ČVUT v Praze s firmou Porsche AG a vybudoval dceřinou firmu Porsche Services Praha, s. r. o. Psal hlavně knihy o robotech a strojích.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu