Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Prostonárodnj děgepis české země 1, 2, 5, 6, 7. Kniha prwnj, Historie o prwnjch pohanských knjžatech w Čechách, od té doby, když poneyprw Čechowé w této zemi se usadili, až do uwedenj křesťanstwa

Jakub Malý

Jar. Pospjssil | 1844


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná, převazba
Počet stran: 44
Jazyky: česky
Edice: Prostonárodnj děgepis české země 0x
Vydáno v: W Praze
Vystaveno: st 19. června 2019 11:51
Číslo položky: 66377

Nejstarší dějiny českého národa ve formě populárně-anučného výkladu pro široké čtenářské vrstvy, vnímané autorem prostřednictvím klasických pověstí a legend.

Komentáře ke knize
Jakub Malý

Jakub Malý, celým jménem Jakub Josef Dominik Malý byl český národní buditel a novinář, autor publikací z oboru historie a literatury, překladatel z angličtiny, francouzštiny a němčiny. Používal též pseudonymy Budislav a Václav Pravda . Vystudoval na Karlově universitě filosofii a práva, seznámil se s mnoha tehdejšími vlastenci . Začal psát básně do mnoha častopisů, živil se jako učitel jazyků. Spolupracoval s Jungmannem na sestavování Slovníku, pracoval jako redaktor a překladatel . Vydával ostře protivládní politické články, historické spisy . Na sklonku života vydal své paměti, v nichž popsal situaci na počátku národního obrození . Mimo vlastní tvorbu překládal, především z angličtiny , francouzštiny, němčiny a polštiny. Je autorem prvního překladu Charlese Dickense z roku 1840. Psal i německy. Patřil k nejplodnějším českým spisovatelům své doby.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu