Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Prokletí minulosti

Madeleine Brent

Knižní klub | 1998


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 342
Jazyky: česky
Překladatel: Petra Klůfová
Vydání: 1
ISBN: 80-7176-806-5
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Zuzana Mináčová
Vystaveno: st 14. dubna 2021 13:54
Číslo položky: 170558

Jamajka 1897

Emma Delaneyová žije po smrti rodičů v domě tety a strýce, majitelů bohaté plantáže na Jamajce. Když jí příbuzní oznámí, že jí dohodli sňatek s nejbohatším mužem na ostrově, Oliverem Foyem, ani se moc nezlobí. Olivera zná z občasných setkání jako citlivého a příjemného muže.Manželství s Oliverem se jí však stane noční můrou. A nikdo, ani Emmin jediný přítel, čínský rybář Daniel, ani teta se strýcem, netuší, že Oliver je zrůda mučící svou ženu.
Jedné noci, právě když se přes ostrov žene hurikán, se Emma rozhodne od manžela utéct. Situace se jí však vymkne z rukou…té hrůzné noci Daniel Olivera v sebeobraně zabije. Pak už zbývá jen jediné – oba se musí dostat na lodi co nejrychleji pryč a už navždy se skrývat. Přijímají novou identitu, nová jména. Vystupují jako Harry Leng a jeho kuli, u pobřeží vzdálených ostrůvků chytají ryby, jsou docela šťastní…a na budoucnost raději nemyslí.
Před osudem však nikdo neuteče. Idylka na moři brzy skončí – při plavbě za nebezpečné bouře ztroskotají a Daniel obětuje vlastní život, aby zachránil Emmu. Útěk před prokletou minulostí pokračuje…

Komentáře ke knize
Madeleine Brent

Madeleine BRENT vlastním jménem Peter O’Donnell Madeleine Brent. Toto jméno bylo poměrně dlouho zahaleno tajemstvím. Ještě v r. 1999 uvádí naše nakladatelství Euromedia Group : „Madeleine Brentová žije v Anglii, nikdo ale přesně neví, která známá spisovatelka se pod tímto pseudonymem skrývá. Prozradila jen, že je dcerou slavného novináře a sama byla žurnalistkou.“ No, nyní už víme pravdu. Tato „dcera“ slavného novináře je ve skutečnosti chlap! Takže : autor se jmenuje Peter O’Donnell a je to už docela stařík . Pod svým jménem dlouho psal akční komiksy, které vycházely v londýnských novinách. Hlavní hrdinka byla „tvrdá“, všestranně nadaná dívka a špiónka Modesty Blaise a pomáhal jí přítel poručík Willie Garwin. Pro velkou oblibu pak v šedesátých letech tyto příběhy byly sepsány knižně, a pak už následovaly další a další. Do dneška bylo vydáno o Modesty 13 knih. Ale vraťme se k Madeleine Brent. Tímto jménem byl poprvé podepsán román Tregaron’s Daughter, který vyšel v r.1971. Těžko říci, proč autor použil pseudonym ženy, možná proto, že od komiksů k historickým románům určeným spíše ženám je docela dlouhý skok a on v tomto žánru nechtěl být s komiksy spojován.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více