Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Proč zbytečně umíráme - esej o současném člověku v epidemii srdečně-cévních onemocnění, která chce oslovit ty, jež chtějí vědět

Josef Šobra

Radix | 1996

Kategorie:

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 148
Jazyky: česky
Vydání: 1
ISBN: 80-86031-06-3
Vydáno v: Praha
Vystaveno: pá 20. listopadu 2020 13:38
Číslo položky: 130059

Vývoj civilizace, rozvoj medicíny a množství technických objevů v posledním století, to vše přineslo – kromě prodloužení průměrné délky lidského života a zlepšení životních podmínek pro velkou část obyvatel naší planety – i mnohá negativa. Životní styl spojený s neustálým stresem, spěchem, nedostatkem pohybu a přejídáním dal vzniknout řadě civilizačních chorob. Kniha prof. MUDr. J. Šobry, DrSc., srozumitelnou formou vysvětluje, proč by se každý z nás měl nad svým životním stylem zamyslet a včas jej změnit či upravit.
Jednotlivé kapitoly se zabývají nejvýznamnějšími rizikovými faktory, které s sebou nese nezdravý způsob život – obezitou, vysokým krevním tlakem, poruchami metabolizmu a cukrovkou. Následuje stručný popis a definice civilizační nemoci a přehled nejčastějších onemocnění tohoto typu. Větší pozornost je věnována rozboru a popisu příčin aterosklerózy (kornatění tepen) a vysvětlení, které další nemoci s touto civilizační chorobou souvisejí. Kniha ale není pouhým popisem nebezpečí, která na nás při nezdravém způsobu života číhají, jsou v ní i kapitoly vysvětlující cestu k nápravě. Dozvíme se, o která jídla bychom měli obohatit svůj jídelníček a kterým bychom se naopak měli spíše vyhnout. Následuje přehled léčebných možností aterosklerózy a autorovo zamyšlení nad tím, kterým směrem by se měl vývoj lidstva ubírat, aby bylo možno zjednat cestu k nápravě. Knihu lze doporučit nejen těm, kdo o změně životního stylu uvažují, ale i těm, kdo si myslí, že na něm nic měnit nemusí – mnozí možná svůj názor změní.

Komentáře ke knize
Josef Šobra

Narozen 16.6.1930 v Praze, zemřel 30.4.1997. MUDr., CSc., odborný asistent vnitřního lékařství, práce v oboru.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu