Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Příběhy lužických rozhleden : Ještědský hřbet, Lužické hory, Horní Lužice, Šluknovsko

Marek Řeháček, Petr Kurtin

2012


399 Kč 289 Kč

Stav:
Velmi dobrý
Dostupnost: Skladem na prodejně
Vazba: Pevná
Počet stran: 217
Jazyky: česky
Ilustrátor: Jan Pikous
ISBN: 978-80-905364-0-1
Vystaveno: út 29. března 2022 11:46
Číslo položky: 305651

Autoři první úspěšné knihy Příběhy jizerskohorských rozhleden se tentokrát vypravili do velké oblasti rozhleden lužických. Tato oblast zahrnuje Ještědský hřbet, Lužické hory, Šluknovský výběžek, České Švýcarsko, ale také Žitavské hory.

Rozhledny se však nenacházejí jen na horách, ale také v podhůří a ve městech. V knize tak čtenář najde rozhledny z rozsáhlého území:

Ještěd, Javorník, Rašovka (Ještědský hřeben), Jablonné v P. – pivovarská věž, Oybin – rozhledna ve zvonici, Zittau – vyhlídka na Svatojánském kostele, Špičák u České Lípy, Sloup – nová rozhledna, Hochwald – na české a německé straně, Luž – zaniklá, Studenec, Jedlová, Kamenický hrad, Česká Kamenice – Svatojakubský kostel (Lužické hory), Dymník, Hrádek u Varnsdorfu, Vlčí hora, Tanečnice Weifberg Turm (Šluknovsko), Breiteberg, Forsterschanze – Spitzkunnersdorf, Löbauerturm Prinz Friedrich August Turm – Sohland, Valtenberg, Czorneboh, Bieleboh, Mönchswalder Berg, Schlechteberg Turm, Bismarckturm Neugersdorf, Kottmar, Hutberg – Herrnhut (Horní Lužice).

Komentáře ke knize
Marek Řeháček

Marek Řeháček je český vlastivědný badatel, spisovatel, publicista, rozhlasový pracovník a právník ve veřejné správě. Řeháček se narodil v Liberci, ale svá gymnaziální studia absolvoval ve Frýdlantě. Následně pak pokračoval na Právnické fakultě Masarykovy univerzity v Brně. Mezi roky 2000 a 2002 působil v mezinárodním uskupení Euroregion Nisa, který sdružuje lokality na pomezí České republiky, Německa a Polska v okolí Frýdlantského a Šluknovského výběžku. Řeháček též prodával v libereckém knihkupectví. Do listopadu roku 2010 celkem osm let působil coby tajemník na magistrátě města Liberec. Místo se rozhodl se změnou politického vedení města opustit a od počátku roku 2011 zastává stejnou pozici na radnici v Jablonci nad Nisou. Pro Český rozhlas Liberec připravuje pořad Křížem krajem.. Žije v Liberci se svou ženou Zuzanou a synem Janem. První literární pokusy vydal v polovině 90. let 20. století. Jeho literárním vzorem je liberecký spisovatel Miloslav Nevrlý, díky jehož knize o Jizerských horách začal sám psát. Od počátku své tvorby spolupracuje s kreslířem Petrem Ferdyšem Poldou. Spolu například publikovali sérii knih Libereckých zajímavostí. Je autorem celé řady článků, vlastivědných knih a turistických průvodců. Napsal texty pro přibližně 40 publikací. Na některých spolupracuje s fotografem Janem Pikousem, s nímž tvoří turistické průvodce po krajině Severních Čech. V roce 2015 vytvořil spolu s Poldou a Pikousem volné tvůrčí trio Liberečtí knihotvůrci, jejichž tvorbu nazvali Toulavé čtení. Spolupracoval s ČT na několika dílech pořadu Toulavá kamera. Je dlouholetým aktivním členem Jizersko-ještědského horského spolku. Výběr z díla:

Petr Kurtin

Narozen 3.3.1947 v Liberci. Sběratel pohlednic zejména Jablonecka a Jizerských hor, publikuje časopisecky vlastivědné články o oblasti.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více