Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Tato čítanka je koncipována tak, aby vytvářela organický celek s publikací Přehled české literatury 20. století. Je proto logické, že nejen výběr, ale i chronologické řazení ukázek byly podřízeny tomuto titulu. Zcela záměrně nejsou v čítance zbytečně dlouhé prozaické texty, jejich rozsah respektuje časové možnosti v hodině českého jazyka. Otázky a náměty k diskusi, které doprovázejí každý celek, nejsou dogmatem, vnímejte je proto, prosím, pouze jako užitečnou pomůcku při výuce.

Celá čítanka byla determinována snahou, aby, pokud to nebude nezbytně nutné (například u meziválečných směrů), nebyl jeden autor tříštěn do více kapitol. Proto se může stát, že datace ojedinělých textů není v souladu se začleněním do kapitoly. Jakožto učitel považuje autor tuto skutečnost za daleko menší zlo než "rozpitvat" spisovatele do nepřehledného množství oddílů.

Časově nenáročné texty, obsahy všech uvedených prozaických děl, nespočet úkolů a námětů k diskusi.

Komentáře ke knize
Vladimír Prokop

Mgr. Vladimír Prokop je předním odborníkem na ilustrátory české dobrodružné literatury a autory rekonstrukcí pravěku, především pak na dílo Zdeňka Buriana.Je rovněž autorem středoškolských skrip z dějin literatury a výtvarného umění a publikuje práce týkající se uměleckých osobností Sokolovska. V současné době učí na sokolovském gymnáziu.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet