Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Předehra k Nadaci

Isaac Asimov

AG kult | 1992


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Část souboru: Nadace 1 - 6 - Nadace + Nadace a Říše + Druhá Nadace + Nadace na hranicích + Nadace a Země + Předehra k Nadaci - KOMPLET - Isaac Asimov (1991, AG kult)
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 422
Jazyky: česky
Překladatel: Vladimír Matějovský, Michal Krbec
Edice: 6. svazek ed. Nadace 18x
ISBN: 80-901035-5-3
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Luboš Vlk
Vystaveno: st 12. ledna 2022 8:16
Číslo položky: 266792

První ze série sci-fi románů o Nadaci. Hlavním tématem je vznik teorie psychohistorie, která má uchránit lidstvo před zánikem.

Román byl napsán jako poslední, ale časově se odehrává před ostatními pěti romány o Nadaci. Děj se odvíjí na planetě Trantor, kde matematik Seldon objeví teorii psychohistorie, která umožňuje předvídat a řídit další vývoj lidstva. Zájem vládců využít tento objev ve svůj prospěch se střetává s vůlí Seldona uchránit lidskou civilizaci před zánikem. V této jeho snaze mu účinně pomáhá inteligentní robot.

Komentáře ke knize
Isaac Asimov

Isaac Asimov, narozen jako Izák Judovič Ozimov , byl americký spisovatel a biochemik židovského původu. Napsal přes 300 vědeckých, vědecko-populárních a sci-fi knih. Počátek jeho tvorby patří do období tzv. Zlatého věku sci-fi. Získal celou řadu prestižních cen . Je autorem tří zákonů robotiky. Isaac Asimov se narodil do židovské rodiny ve vesnici Petroviči v Sovětském Rusku. Ve své první autobiografii uvádí, že jako datum svého narození považuje 2. ledna 1920, i když vzhledem k chybějícím dokumentům či případné chybě při převodu z juliánského kalendáře je toto datum nejzazší a správné datum může být i 4. října 1919. V roce 1923 celá rodina emigrovala do USA. Do USA se plavil na lodi RMS Baltic. Stal se americkým občanem v roce 1928. Asimov se nikdy nenaučil rusky a nikdy svou rodnou zemi nenavštívil. Isaac vyrůstal v Brooklynu v New Yorku. Jeho otec měl malý obchod se smíšeným zbožím, ve kterém se Asimov poprvé setkal s časopisy a novinami. Asimov se naučil sám číst v pěti letech, své první články začal psát už v jedenácti a od devatenácti je dokonce prodával do různých časopisů. Po vystudování střední školy nastoupil Asimov na Kolumbijskou univerzitu, kde promoval v roce 1939. Během druhé světové války sloužil Asimov jako civilista na námořní základně ve Filadelfii . V roce 1944 byl předvolán k armádní odvodové prohlídce, ale kvůli krátkozrakosti nebyl odveden. Tato vada už nebyla armádě USA na obtíž 7. září 1945, kdy Asimov obdržel povolávací rozkaz. Do jejích řad vstoupil 1. listopadu 1945. Prošel základním výcvikem v Camp Lee ve Virginii. 7. ledna 1946 začal psát povídku Důkaz, což byla jediná povídka, kterou Asimov napsal během své služby v armádě USA . 7. února již měl hotovu první verzi, ale pak s psaním přestal, neboť se mě...

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více