Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Pražské jaro 1995 : Prague Spring 1995 : dirigování : 47. mezinárodní hudební soutěž : Rudolfinum, Dvořákova síň : 1. kolo 7.-8. května : prague Spring 1995 : mezinárodní hudební festival : jubilejní 50. ročník : 11.5.-3.6.1995

Zdeněk Chrápek

Pražské jaro | 1995

Kategorie:
Štítky:

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 158
Jazyky: česky , anglicky
Editor: Yvetta Koláčková, Michaela Žáčková
Překladatel: Giles Shephard, Lenka Jurášková
Vydáno v: Praha
Vystaveno: po 19. listopadu 2018 9:29
Číslo položky: 45404

Simon Mawer, autor Skleněného pokoje, bestselleru deníku New York Times, se vrací do Československa. Tentokrát během bouřlivých šedesátých let a s napínavým příběhem o sexu, politice a zradě.

V létě roku 1968, v roce Pražského jara a studené války, se dva studenti Oxfordu, James Borthwick a Eleanor Pike, rozhodnout projet stopem Evropu.Tím si zkomplikují právě se rodící přátelství, které by mohlo přerůst v něco většího. Jakmile dorazí do jižního Německa, zrodí se v jejich hlavách nápad navštívit Československo – zemi, ze které se Dubčekův „socialismus s lidskou tváří“ usmívá na svět kolem.

Mezitím, Sam Wareham, první tajemník britské ambasády v Praze, sleduje s cynismem diplomata a vášní mladého muže vývoj v zemi. Ve společnosti české studentky Lenky Koneckove si nachází cestu do světa československé mládeže, která je plná nadějí a nových myšlenek. Za železnou oponou se v této chvíli nic nezdá být nemožným. Avšak obří kola politiky se dál točí v pozadí, sovětský vůdce Leonid Brežněv vyvíjí na Dubčeka nátlak a Rudá armáda se shromažďuje na hranicích.

Tato chytrá, strhující a smyslná novela opět potvrzuje, že Simon Mawer je jedním z nejtalentovanějších současných spisovatelů historické špionážní fikce.

Komentáře ke knize
Zdeněk Chrápek

Fotograf hudby v Praze, proslul zejména Pražským jarem a fotografiemi dirigentů

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat