Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.
Sleva 10 % při nákupu nad 499 Kč do pondělní půlnoci s kódem "kniznivysluzka"

Přátelé divočiny

Ernest Thompson Seton

Leprez | 2000


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 263
Jazyky: česky
Ilustrátor: Ernest Thompson Seton
Překladatel: Miloš Zapletal
Edice: 9. svazek ed. Sebrané spisy E.T. Setona 1x
Vydání: Sebrané spisy E. T. Setona (9.)
ISBN: 9788086061245
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Oldřich Pošmurný
Vystaveno: st 11. ledna 2023 11:24
Číslo položky: 472216

Autor s láskou a porozuměním pro svět zvířat vypráví příběhy horského berana, statečného psa, kojotice, medvídka, stříbrné lišky a dalších zvířat a ptáků, které sám pozoroval nebo o kterých slyšel vyprávět. Devátý svazek díla E. T. Setona je sbírka klasických povídek Přátelé divočiny, které ho proslavily po celém světě. Příběh Reka, horského berana proslulého svou vytrvalostí, medvěda Honzíka, statečného psa Činka, kojotice Tity, stříbrné lišky Domino a dalších zvířat a ptáků.
Seton nás přitom provází celou severní Amerikou, opuštěnými horami, hlubokými lesy dosud nedotčenými dřevorubeckou sekerou, nekonečnými prériemi, na nichž se toulají divoká zvířata dnes jako před tisíci lety. Zavádí nás i do prostředí osad a městeček, kde žijí lidé na pokraji civilizace a divočiny.

Komentáře ke knize
Ernest Thompson Seton

Ernest Thompson Seton byl ilustrátor, spisovatel a zakladatel woodcrafterského hnutí. Svou tvorbou také velice silně ovlivnil český skauting. Od mládí tíhl ke studiu přírody a tento zájem jej přivedl k malířství. Získal stipendium na londýnské Královské akademii umění, kde strávil dva roky. V roce 1881 se usadil na farmě svých starších bratrů v Carberry . Dříve než jako spisovatel, stal se uznávaným jako ilustrátor přírodovědných publikací. Začátkem 90. let odjel studovat malířství do Paříže. Byl dvakrát ženat. S první manželkou Grace Gallatin měl dceru Anyu, později známou spisovatelku historických románů. S druhou ženou, spisovatelkou Julií Buttreeovou, si adoptovali dceru Dee. V roce 1936 pobýval společně s manželkou Julií v rámci mezinárodního turné i v Československu. Pravděpodobně na popud své první ženy Grace Gallatin začal od poloviny 80. let 19. století publikovat povídky o zvířatech, ve kterých čerpal ze svých bohatých zkušeností lovce a zálesáka. Zásadní zlom v jeho životě znamenal rok 1902, kdy motivoval partu chlapců, která byla postrachem na jeho pozemcích usedlosti Windyghoul , k založení prvního woodcrafterského kmene, Woodcraft Indians. Od té doby až do své smrti se cele věnoval woodcrafterskému hnutí. Souběžně s woodcrafterským hnutím se rozvíjela celá řada dalších hnutí, v Německu kupříkladu Wandervogel a v Anglii skauting. Zvláště skauting se mu zdál být zpočátku hodně blízkým. Když jej Robert Baden-Powell během léta 1905 kontaktoval, měl za to, že je jeho záměrem pouze modifikovat woodcrafterskou myšlenku pro evropské podmínky, proto souhlasil s použitím materiálů z Birch Bark Roll v Scouting for Boys . Výsledkem však byl on sám silně rozčarován. Baden-Powell použil, co se mu za...

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet