Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Prameny k dějinám práva v českých zemích 1 - 3

Karolina Adamová, Ladislav Soukup

Západočeská univerzita | 2000


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 3 svazky
Jazyky: česky
Vydání: Vyd. 1
ISBN: 80-7082-380-1 (brož)
Vydáno v: Plzeň
Vystaveno: st 4. srpna 2021 8:18
Číslo položky: 212539

Studijní příručka obsahuje výběr dokumentů z historie státu a vývoje práva v českých zemích od kořenů domácí státnosti do konce 19. století. Výběr sleduje hlavní změny, které proběhly v organizaci státních útvarů na našem území, politické dění, stavovské uspořádání, formy vlády v procesu vývoje českého státu, jeho mezinárodního postavení, rozvoj a úpadek. Přináší výběr zejména starších i novějších právních předpisů české a rakouské provenience, přibližuje typy právní kultury a vývoj názorů na původ a obsah práva. Soubor dokumentů je určen v prvé řadě studentům právnických fakult, ale může posloužit i dalším zájemcům o právní historii a související obory.

Komentáře ke knize
Karolina Adamová

Karolina Adamová je profesorka na Katedře právních dějin Právnické fakulty Univerzity Karlovy v Praze a vedoucí Katedry právních dějin Fakulty právnické Západočeské univerzity v Plzni, vědecká pracovnice Ústavu státu a práva Akademie věd. Vedle právních dějin se zabývá též politologií. V roce 1994 byla také asistentkou ústavní soudkyně Ivany Janů. V roce 2020 obdržela ocenění za celoživotní přínos pro rozvoj právní historie, které uděluje Evropská společnost pro právní dějiny, z.s.

Ladislav Soukup

Ladislav Soukup byl český a československý politik a poúnorový bezpartijní poslanec Národního shromáždění ČSR. Ve volbách roku 1954 byl zvolen do Národního shromáždění jako bezpartijní poslanec. V parlamentu setrval do března 1958, kdy rezignoval a nahradil ho Josef Trhlík. K roku 1954 se uvádí jako pracovník podniku Západočeské nábytkárny ve Spáleném Poříčí. Do parlamentu byl zvolen za volební obvod Blovice-Horažďovice.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více