Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Prabhupáda

Satsvarūpa Dāsa Gosvāmī

Bhaktivedanta Book Trust | 2001

Zobrazit vše

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 411, [16] barev. obr. příl
Jazyky: česky
Překladatel: Oldřich Janota
ISBN: 91-7149-444-8 (brož.)
Vydáno v: Praha
Vystaveno: po 5. července 2021 12:07
Číslo položky: 202158

Tato působivá kniha Satsvarúpy dáse Gósvámího velice poutavě hovoří o životě a učení zcela neobyčejného světce, učence a duchovního učitele moderní doby – A.Č. Bhaktivédanty Svámího Prabhupády. Hnutí, které založil, je známo prakticky po celém světě, ale sám jako osobnost zůstal bez vlastních ambicí pouze v pozadí.
Když Šríla Prabhupáda poprvé potkal svého duchovního učitele, Bhaktisiddhántu Sarasvatího Gósvámího, ihned jím byl požádán, aby rozšiřoval učení Čaitanji Maháprabhua v anglickém jazyce. To, čeho Bhaktivédanta Svámí později dosáhl, pak překvapilo celý svět. V posledních deseti letech svého života, navzdory pokročilému věku, kdy většina lidí myslí už jen na odpočinek, dvanáctkrát procestoval celou zeměkouli, aby ku prospěchu všech lidí předal celému světu poklad védské moudrosti i kultury.

Ať už z pohledu sociologického, filozofického nebo náboženského studia je životní příběh Šríly Prabhupády jedinečným příspěvkem celému lidstvu.
Čtenáře překvapí osobní vlastnosti Šríly Prabhupády – jeho cílevědomost, opravdová pokora a hluboká duchovnost… Život Šríly Prabhupády, jak je zde představen, je ztělesněním ideálu, který předložil k následování i všem ostatním. Ve věku všudypřítomného pokrytectví a cynizmu je to právě takový druh vzácného příkladu, který potřebujeme.

Komentáře ke knize
Satsvarūpa Dāsa Gosvāmī

Narodil se 6.prosince 1939 v New Yorku. V červenci roku 1966se setkal s Prabhupádou a v září téhož roku od něho přijal zasvěcení. Začal psát články do časopisu Hare Krišna, který se jmenuje Back to Godhead a později se stal jeho odborným redaktorem. Cestoval po USA a přednášel na Vysokých školách. Působí ve funkci zasvěcujícího duchovního učitele a člena GBC.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu