Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Poznáš je, když kvetou?

Jaroslav M Petrbok, Josef Neruda

Státní nakladatelství dětské knihy | 1951

Kategorie:
Štítky:

59 Kč 39 Kč

Stav:
Mírně opotřebená
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 153
Jazyky: česky
Edice: Knižnice pro národní školy 58x
Vydání: 1
Vydáno v: Praha
Vystaveno: st 1. prosince 2021 12:56
Číslo položky: 250886

Vyprávění o květinách, o jejich životě, zákonitostech, vlastnostech a zvláštnostech, o lidské práci s rostlinami a jejích výsledcích, o zásazích do přírody. Kniha, zaměřená především k probuzení dětského zájmu o přírodu, je vybavena mnoha celostránkovými reprodukcemi uměleckých fotografií rostlin.

Komentáře ke knize
Jaroslav M Petrbok

Narozen 25.10.1881 v Praze, zemřel 14.12.1960 tamtéž. Pedagog, geolog, paleontolog, cestovatel, přírodovědec. Odborný spisovatel v oborech, beletrista, básník.

Josef Neruda

Josef Neruda byl český varhaník a hudební pedagog. Josef Neruda získal základy hry na varhany v rajhradském klášteře. V mládí byl učitelským pomocníkem v Náměšti nad Oslavou a vedle svého povolání hrával v haugwitzovské kapele a také působil jako klavírní pedagog v Olomouci. V roce 1832 však přijal nabídku z Brna a nastoupil na uvolnivší se místo dómského varhaníka. Tuto funkci zastával s menšími pauzami 36 let. Josef Neruda měl deset dětí a všechny byly nesmírně talentované. Například u jeho dcery Amálie, později provdané Wickenhauserové, talentované klavíristky, studoval Leoš Janáček. Vilemína Nerudová byla geniální houslistkou, a kruh jejích příznivců v čele s princem z Walesu, pozdějším anglickým králem Eduardem VII., jí věnoval zámek v Asolu u Benátek. Ze synů vynikl zejména violoncellista František, který byl později profesorem na konzervatořích v Petrohradu a Kodani.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet