Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Povím vám, jak zahynul - detektivní román

Joe Alex

Mladá fronta | 1968


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná s obálkou
Počet stran: 188
Jazyky: česky
Ilustrátor: Václav Kabát
Překladatel: Anetta Balajková, Julie Nováková
Edice: 15. svazek ed. Edice 13 172x
Vydání: 1
ISBN: 23-064-68
Vydáno v: Praha
Náklad: 68 000 ks
Poznámka: obálka Milan Kopřiva
Vystaveno: po 5. března 2018 17:55
Číslo položky: 26768

Komorní detektivka z uzavřeného prostředí vědecké společnosti, v níž pochmurnost zločinu podtrhují obratně užité verše z Aischylovy Oresteie. Za neočekávaných okolností, po příjemně stráveném večeru, je v letním sídle známého vědce spáchána vražda.
Joe Alex nám ve své prvotině představuje stejnojmenného hrdinu – pětatřicetiletého úspěšného spisovatele, který je amatérským detektivem. O pomoc jej požádá přítel z války, inspektor Parker. Joe má zabránit vraždě dvou vědců, kteří jsou údajně na stopě významného objevu.

Z polského originálu přeložila Anetta Balajková; překlad veršů Julie Nováková.
1. vydání.

Komentáře ke knize
Joe Alex

Maciej Słomczyński byl polský prozaik, dramatik, překladatel a scenárista. Pod pseudonymy Joe Alex a Kazimierz Kwaśniewski psal populární detektivní romány. Narodil se jako syn amerického vojenského pilota a důstojníka, filmového režiséra a producenta Meriana C. Coopera. Jeho matka Marjorie Crosbyová se později provdala za Alexandra Slomczynského, jehož příjmení převzal. Na gymnáziu maturoval roku 1939. Za druhé světové války byl od roku 1941 členem polského odboje, roku 1943 vstoupil do Zemské armády . V roce 1944 byl zatčen a vězněn ve věznici Pawiak ve Varšavě, odkud se mu podařilo prchnout. Do roku 1947 sloužil v americké armádě a pak se vrátil do Polska, kde byl zpočátku sledován jako potenciální britský špión. Od roku 1954 žil v Krakově. Debutoval roku 1946 verši otištěnými v lodžském časopise Tydzień. Hojně překládal z angličtiny . Je autorem řady divadelních her a próz pro dospělé i mládež. Jako Kazimierz Kwaśniewski vydal pět detektivek. Roku 1959 vyšla pod pseudonymem Joe Alex první z jeho osmidílné řady detektivních románů se stejnojmenným hlavním hrdinou, které byly přeloženy do třinácti jazyků. Za zásluhy o rozvoj polské kultury obdržel roku 1997 Řád znovuzrozeného Polska .

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu