Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.
Sleva 10 % při nákupu nad 499 Kč do pondělní půlnoci s kódem "kniznivysluzka"

Povídej mi o lásce

Michel Quoist

Portál | 1994


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 312
Jazyky: česky
Ilustrátor: Karel Šejna
Překladatel: Jan Joneš
Vydání: 1. vyd
ISBN: 80-7178-012-X
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Kateřina Tvrdá
Vystaveno: pá 29. dubna 2022 15:49
Číslo položky: 324527

Tajemná a podmanivá atmosféra, dojemně pravdivé vystižení myšlenkového vývoje v úvahách a vnitřních zápasech mladého člověka, poetické texty, které mohou být využity samostatně k rozjímání nebo k modlitbě. To je podstatou knihy Michaela Quoista Povídej mio lásce. Tato kniha dává mnoha mladým, kteří dospěli nebo jsou na prahu dospělosti, námět k přemýšlení a poskytne nebo znovu poskytne "chuť milovat", připraví je na lásku.
V našem moderním světě se láska stala banalitou, ztratila hodnotu, "zvěcněla". Znehodnotit lásku znamená vlastně narušit život. Byl už nejvyšší čas vrátit lásku na její právé místo v srdci člověka a světa, znovu objevit její nekonečnou dimenzi. Autorovi se v této knize nádherně povedlo znovu lásce vrátit její poezii. Jak? Sám to vysvětluje v úvodu: "Kniha není soustavným výkladem o lásce, tím méně nějakou kuchařkou na to, jak v ní uspět. Není ani žádným "příběhem lásky ", který bych uváděl jako příklad. Je to soubor textů, úvah a meditací o lásce..."
Úvahy a meditace jsou přioděny příběhem: jeden mladý člověk pravidelně navštěvuje mudrce, který jej pomalu provází při jeho objevování lásky. Ale tento příběh je jen jakousi umělou oporou, příležitostí k úvahám. Příběh je záměrně zamlžený a obě jeho hlavní postavy jsou načrtnuty jen velmi letmo, aby byl ponechán volný prostor čtenářově představivosti, aby za jednotlivostmi vyprávění mohl čtenář najít to, co hledá on sám.

Komentáře ke knize
Michel Quoist

Michel Quoist byl francouzský teolog a spisovatel. Pro předčasné úmrtí svého otce začal Michel pracovat ještě jako dítě. Knězem se stal roku 1947. Pak dále studoval na Katolickém institutu v Paříži kde získal doktorát v oblasti sociálních věd. Ve vědecké oblasti napsal sociologickou práci týkající se města Rouenu. Svou činnost profesní a spisovatelskou zaměřil na mladé lidi. Z díla Michela Quoista lze uvést tyto knihy: V tomto článku byly použity překlady textů z článků Michel Quoist na anglické Wikipedii a Michel Quoist na polské Wikipedii.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více