Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Potomci Skytů

Volodymyr Vladko

Státní nakladatelství dětské knihy | 1963


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 238
Jazyky: česky
Překladatel: Hana Pražáková
Edice: 65. svazek ed. Knihy odvahy a dobrodružství 672x
Vydání: 1
ISBN: 13-117-63
Vydáno v: Praha
Náklad: 30 000 ks
Poznámka: obálka Jan Žbánek
Vystaveno: so 28. listopadu 2020 14:28
Číslo položky: 132327

Podzemí obývá starověký kmen Skytů, který se sem ve starověku zatoulal a ustrnul ve svém vývoji. Je tedy rozdělen na chudé a bohaté, na svobodné a otroky. Civilizace je to primitivní, podle stupně rozvoje pokročilé rodové zřízení s náznaky počínajícího otrokářského řádu. Bydlí se ve stanech, používají se koně a chová se dobytek.
Od samého počátku soupeří o skupinu vědců z neznáma dvě skupiny, jedna soustředěná kolem Dobrataje, šamana, kterému je, jak jinak, přisouzena zcela záporná role, druhá pak je soustředěna kolem Skolota, náčelníka, ale ten prý také nemá ty nejlepší úmysly. Mezi tím pendluje naše čtveřice, která má s sebou zázračné zvíře, buldoka, jenž se až příliš podobá skytským drakům (!), a má také božské schopnosti (již zmíněný dynamit), což obě strany poněkud umravňuje.

Komentáře ke knize
Volodymyr Vladko

Volodymyr Mykolajovyč Vladko byl ukrajinský sovětský spisovatel, autor vědeckofantastických knih pro mládež, jeden ze zakladatelů sovětské vědeckofantastické literatury. Po studiích na Leningradské univerzitě pracoval jako novinář. Do literatury vstoupil jako autor schematických a agitačních budovatelských povídek, črt a reportáží, poté se však soustředil na psaní vědecko-populárních a vědeckofantastických děl pro mládež, které mu přinesly úspěch.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat