Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Poslední Yankee z Bostonu

Anton Myrer

Knižní klub | 2001


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 319
Jazyky: česky
Překladatel: Petr Mikeš
Vydání: 1
ISBN: 80-242-0511-4
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Jana Šťastná
Vystaveno: ne 29. prosince 2019 16:13
Číslo položky: 82478

Psychologický román s kriminální zápletkou se odehrává v 90. letech v USA a líčí náhlé prozření muže, který celý život lpěl na tradicích své společenské vrstvy.
Čtyřicetiletý architekt miluje svou práci, které věnuje veškerý čas a domnívá se, že je nejen dobrým občanem, ale také milujícím manželem a otcem. Od dětství je mu vštěpováno přesvědčení, že jeho stará a vážená rodina, náležející k bostonské elitě, jedná za všech okolností nejen správně, ale i spravedlivě. Zločin, spáchaný na jeho ženě, přepadené a znásilněné ve vlastním domě, otřese mužovou sebejistotou a donutí ho zamyslet se nad tím, zda byl své ženě v manželství vždycky plnohodnotnou oporou. Tento čin a jeho následky na čas zpřetrhá mezi manžely pouto důvěry a konečná konfrontace s pachatelem je hořkým, ale obrozujícím momentem pro oba partnery a staví jejich vzájemný vztah na nový základ.

Komentáře ke knize
Anton Myrer

Anton Olmstead Myrer byl americký spisovatel. Vystudoval Boston Latin School. Za druhé světové války, v roce 1942 vstoupil do americké námořní pěchoty a bojoval tři roky v Pacifiku. Účastnil se bitvy o ostrov Guam, kde byl zraněn. Podílel se i na obsazení ostatních Mariánských ostrovů. Z armády odešel v roce 1946 v hodnosti desátníka. Po válce vystudoval Harvardovu univerzitu. Konec života strávil v New Yorku, kde zemřel na leukémii. Jeho dílo se zabývá životem Ameriky ve třicátých letech, přechodem do druhé světové války a poté i válkou.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet