Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Poslední templář

Raymond Khoury

Domino | 2011


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 403
Jazyky: česky
Překladatel: Hana Pernicová
Edice: 1. svazek ed. Poslední templář 5x
Vydání: 2. vyd
ISBN: 978-80-7303-680-5 (váz.)
Vydáno v: Ostrava
Vystaveno: st 7. prosince 2022 14:38
Číslo položky: 453870

Akkon, 1291. Zatímco poslední křesťanská bašta neodvratně padá do rukou muslimům, hrstce templářů se podaří prchnout se záhadnou truhlou, kterou jim svěřil umírající velmistr řádu.
New York, současnost. V Metropolitním muzeu probíhá vernisáž výstavy Poklady Vatikánu. Uprostřed ceremoniálu do budovy vtrhnou čtyři muži v templářském odění a brutálně zlikvidují každého, kdo jim vstoupí do cesty. Archeoložka Tess Chaykinová z úkrytu zděšeně přihlíží, jak vůdce nájezdníků bere z vitríny jakýsi podivný předmět, utrousí několik latinských slov a vzápětí se svými druhy mizí v ulicích.
Vyšetřováním je pověřen tým FBI v čele se Seanem Reillym. Mrtvých přibývá a je stále zřejmější, že ukradený předmět hraje v případu klíčovou roli. Sean a korunní svědkyně Tess jsou vtaženi do ponuré a tajemné historie templářského řádu. Na každém kroku jim jde o život, protože někdo se chce postarat, aby dávná tajemství zůstala navždy pohřbena. A není divu, protože tato tajemství by mohla otřást samotnými základy křesťanské víry a vést k odhalení faktů, které církev úzkostlivě tajila celé dva tisíce let.

Komentáře ke knize
Raymond Khoury

Z Libanonu utekl před občanskou válkou, absolvoval střední školu ve Spojených státech, po návratu do Bejrútu vystudoval architekturu, ale znovu prchal před obnovenou válkou. Usadil se v Londýně a začal pracovat jako architekt. Chtěl si koupit dům na Bahamách, a právě tehdy se setkal s člověkem, který se živí tím, že pomáhá spisovatelům psát scénáře na základě jejich vlastních knih. Tak nějak se pokusil něco napsat a Raymond Khoury objevil svůj literární talent. --- Poslední templář, kniha, jejíž české vydání se stalo nejprodávanější knihou roku 2006.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více