Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.
Sleva 10 % při nákupu nad 499 Kč do pondělní půlnoci s kódem "kniznivysluzka"

Poslední slovo Valtra Komárka, Nedokončený rozhovor syna s otcem

Martin Komárek

2013


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 180
Jazyky: česky
ISBN: 978-80-7252-456-3
Vystaveno: čt 16. listopadu 2017 11:40
Číslo položky: 20256

„Člověk nemá umírat. Je to největší nespravedlnost na světě. Přesto táta umřel,“ píše Komárek mladší ve své emotivní vzpomínce.

Politický odkaz Valtra Komárka – jedné z nejvýraznějších postav Sametové revoluce, ekonoma, prognostika, ale v posledních letech především přesvědčeného humanisty.
Připravovali jsme tuto knihu více než rok a bohužel se rozhovor již nepodařilo dokončit, přesto přináší mnoho zajímavého (viz. následující citáty):

O Klausovi v době normalizace
„On nikdy sebemenším způsobem neprotestoval… Nepochybuji, že někde po straně si pak postěžoval na nějakou nedostatečnou moderní vědeckost a nedostatečné znalosti, ale rozhodně do žádného konfliktu nešel.“

O zlodějích
„Já bych řekl, že Klaus nekrade, jeho motivací je obrovská ješitnost. Takoví jednodušší lidé, praktičtí, jako Gross, bývalý strojvůdce, mají jako motivaci peníze. Rath je taková povaha – bonviván, frajer, dobrodruh, rádoby James Bond. On má rád sladký život a nutně potřebuje k životu velké peníze.“

O Havlovi
„On se stal nakonec obětí pokřiveného vědomí svého historického poslání a soustředil se na to nejpříjemnější – vytvářet image v zahraničí, tomu věnovat svůj pobyt na Hradě, domácí starosti nechat jiným.“

Rozhovor je doplněn emotivními vzpomínkami Martina Komárka na tátu a dokresluje tak onu nesmírně lidskou dobrou povahu Valtra Komárka, kterou jsme z jeho vystupování mohli tušit.
Nechybí fotografie z rodinného archivu i z ČTK.

Komentáře ke knize
Martin Komárek

* 13. 2. 1961, Praha Novinář, publicista a prozaik Otec Valtr Komárek od poloviny 80. let vedl Prognostický ústav ČSAV, byl významnou osobností listopadové revoluce, v letech 1989–1990 byl místopředsedou první polistopadové federální vlády, po volbách v roce 2006 působil jako poradce předsedy Poslanecké sněmovny Miloslava Vlčka. Je autorem autobiografické prózy Kronika zoufalství a naděje . – Martin Komárek maturoval v roce 1979 na pražském gymnáziu Turbová. Vystudoval filozofii na FF UK , kde po ukončení studia krátce působil jako odborný asistent. Od roku 1985 pracuje v deníku Mladá fronta, později MF Dnes, kde působil jako redaktor domácí a zahraniční rubriky, bezprostředně po roce 1989 se stal zástupcem šéfredaktora, v letech 1998–2007 byl vedoucím komentátorů a od roku 2007 hlavním komentátorem listu. Vyučuje tvůrčí psaní na FSV UK a obor Média a komunikace na CERGE universitě. Je spoluautorem internetových blognovin. Vedle Mladé fornty Dnes a Magazínu Dnes přispíval do mnoha časopisů, např. do Kmene, Literárních novin, Tvaru, Esquiru, Marianne apod. Spolupracuje s Českou televizí , s Českým rozhlasem, rádiem Classic a dalšími. Rozsáhlou publicistickou a prozaickou činnost Martina Komárka stmeluje zájem o metamorfózy moderní doby, především v souvislosti s rozpadem dosud platného řádu v důsledku „postmoderní anarchie“. Tato témata významně vstupují rovněž do formální roviny jeho textů, autor poučeně využívá postmoderních vyprávěcích postupů, plynulého mísení žánrů a změn časoprostoru, jež dotváří vyústění jeho knih nejčastěji v deziluzi ze směřování moderního člověka.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu