Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Podivuhodný oddechový čas Richarda Bartoně

Václav Erben, Pavel Jasanský

Československý spisovatel | 1988

Kategorie:
Štítky:

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 241
Jazyky: česky
Edice: Žatva 527x
Vydání: 1
ISBN: 22-133-88
Vydáno v: Praha
Náklad: 15 000 ks
Poznámka: obálka Pavel Jasanský
Vystaveno: út 12. července 2022 10:14
Číslo položky: 361995

Generální ředitel nejspíš stavebního podniku, který má jen drobné neurotické potíže nestojící ani za řeč, jsa vystrašen vlastní autonehodou dá na naléhání manželky a zejména celoživotního přítele psychiatra a svolí ke zdravotní dovolené. Na několik týdnů se přestěhuje na hausbót ve skryté zátoce přehrady. Pochopitelně toho ihned lituje, výstavba Tachlovické elektrárny je ohrožená, náměstek ministra sleduje vlastní plány a všechno se hroutí. Jenže couvnout už nejde a tak nezbývá než zvolit nouzové řešení. Dopoledne vyráží do hospody k telefonu, odkud několik hodin řídí podnik telefonicky, večer za ním přijíždí - soukromými auty a po pracovní době, pochopitelně, jsou to přece návštěvy nemocného - jeho tým na strategické porady. A mezitím se Richard „sráží“ s nejrůznějšími lidmi.

Do zátoky chodí rybařit stařičký inženýr, který přehradu projektoval, čas od času přeplave s berlou kolem krku inženýrova kamarádka, jednou přijde prostoduchý tremp pan Blažej, na lodičce plují kolem dvě dívky - právě dostudované lékařky před promocí. Všechny tyto postavy jsou velmi barvité a dobře zachycené, životné, z knihy přímo vystupují.

Komentáře ke knize
Václav Erben

Václav Erben byl český spisovatel, známý zejména svými detektivními příběhy s kapitánem Exnerem. Absolvoval Obchodní akademii v Náchodě a divadelní dramaturgii a rozhlasovou režii na pražské DAMU. Pracoval jako novinář, redaktor a do roku 1990 jako dramaturg ve Filmovém studiu Barrandov. Psal od poloviny 60. let, debutoval povídkami psanými pro rozhlas. Kromě detektivek, z nichž mnohé byly zfilmovány nebo inscenovány v Československé televizi, psal také psychologická a historická díla. Od roku 1947 až do roku 1989 člen KSČ , po sovětské okupaci ČSSR v srpnu 1968 normalizační publicista, činný v propagaci branně-bezpečnostní politiky komunistického státu. V listopadu 1989 se stal předsedou České asociace autorů detektivní literatury. Od roku 1993 působil tři roky jako tiskový mluvčí předsedy ČSSD. V roce 1996 neúspěšně kandidoval do Senátu ve volebním obvodě Ústí nad Orlicí . V 90. letech se věnoval rovněž publicistické činnosti, psal především komentáře do deníku Právo. Od roku 1997 do února 2000 byl členem Rady České televize za ČSSD. Byl manželem matky političky ČSSD Petry Buzkové. Jeho ostatky jsou uloženy na hřbitově v rodném Náchodě. Známé jsou zejména detektivky, ve kterých vystupuje příslušník Kriminální služby VB kpt. JUDr. Michal Exner: V roce 2017 byl uveden dvanáctidílný televizní seriál Kapitán Exner s Michalem Dlouhým v titulní roli.

Pavel Jasanský

Narozen 30. 9. 1938 v Praze, zemřel 21. 1. 2021 tamtéž. Fotograf a výtvarník, autor cyklů dokumentárních fotografií a prací z oblasti užité grafiky.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze
Lidé také hledají

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více