Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Podivné hry : román o inspektoru Rebusovi

Ian Rankin

BB art | 2006


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 399
Jazyky: česky
Překladatel: Jitka Fialová
Edice: 12. svazek ed. Inspektor Rebus 6x, 80. svazek ed. Class 111x
Vydání: 1
ISBN: 80-7341-257-8
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Bohumil Fencl
Vystaveno: čt 20. června 2019 10:55
Číslo položky: 66481

Román o inspektoru Rebusovi

Detektivní román ze série edinburského inspektora Rebuse se zabývá podivnými okolnostmi kolem zmizení dvacetileté studentky.
Detektiv inspektor John Rebus se svým týmem má na starosti případ pohřešované studentky dějin umění, dívky z vysoce postavené bankéřské rodiny. Kolem zmizení, které vyústí ve vraždu, je mnoho nejasných stop, například rakvička s panenkou či záhadné e-maily, a mnoho podezřelých osob. Během složitého a nebezpečného pátrání se policii podaří rozplést celou záhadu a odhalit chladnokrevného vraha. Tradičně napínavá, velmi dobře napsaná detektivka ze skotského Edinburghu opět přivádí na scénu Johna Rebuse, vynikajícího detektiva, životem poněkud omláceného skeptika s rozporuplnou duší.

Komentáře ke knize
Ian Rankin

Ian Rankin je skotský spisovatel detektivních románů, proslavil se zejména sérií knih o edinburském inspektorovi Rebusovi. Vystudoval literaturu na University of Edinburgh. Chtěl napsat dizertaci o Murielu Sparkovi, ale nedokončil ji. Žil poté v Londýně a na francouzském venkově, ale nakonec se vrátil do Edinburghu, kde žije dodnes, ve "spisovatelské čtvrti" nedaleko J. K. Rowlingové, Alexander McCall Smitha a Kate Atkinsonové. Inspektor John Rebus se prvně objevil v románu Knots and Crosses roku 1987, byť ještě nešlo o klasickou detektivku, stejně jako v druhém románu Hide and Seek z roku 1991. Ale časem vznikla typická detektivní série, k roku 2015 čítající dvacet "rebusovských" knih. Roku 2009 v románu The Complaints uvedl na scénu nového detektiva Malcoma Foxe. Od roku 2012 nechává Rebuse a Foxe vyšetřovat společně. V roce 2013 napsal spolu s Markem Thomsonem, uměleckým ředitelem Royal Lyceum Theatre, svou první divadelní hru Dark Road. Napsal i komiks Dark Entries. V tomto článku byl použit překlad textu z článku Ian Rankin na anglické Wikipedii.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet