Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Plutonie

Vladimir Afanasjevič Obručev

Státní nakladatelství dětské knihy | 1956


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 300
Jazyky: česky
Ilustrátor: Zdeněk Burian
Editor: Ferdinand Prantl
Překladatel: Pavel Bojar, Olga Bojarová
Edice: 7. svazek ed. Knižnice vědeckofantastických příběhů 15x
Vydání: 2
ISBN: D-563021, 38879-55-2
Vydáno v: Praha
Náklad: 24 000 ks
Poznámka: obálka Zdeněk Burian
Vystaveno: čt 14. července 2022 13:15
Číslo položky: 364092

Stejně jako každý z nás touží nahlédnout do budoucnosti a poznat, jak bude vypadat život na naší Zemi za pár stovek let, k jakým až výsledkům dojde věda a technika a jak jinak budou myslit a žít lidé příštích letopočtů, stejně tak člověk dychtí vrátit se v čase kus zpět a na vlastní oči uvidět, co bylo a jak to vypadalo před mnoha tisíci a milióny let. Se spisovatelem a vědcem Vladimírem Obručevem se dostaneme do tajuplné Plutónie, kam nás zavede s vědeckou výpravou šesti odvážných Rusů. Kde leží Plutónie? Jaká je to země? Kudy tam? Mnoho prozrazovat nebudeme. Plutónie je tam, kde bychom ji nejméně tušili. Neplatí v ní ani zákony fyziky, ani neúprosný běh času. Je tam věčný den, žijí tam živočichové na naší planetě dávno vyhynulí, seřazení podle geologických dob a druhů jako v obrovité zoologické zahradě, bojují o svůj život a rod jako před milióny let. V Plutonii se pasou mamuti, brontosauři a iguanodoni, v povětří létají draví ptakoještěři, na každém kroku tam leží miliardové poklady vzácných kovů a rud. A kudy tam? I na tuhle otázku najdeme v knize odpověď. Nezbude, než se vydat na cestu.
Prožijeme tolik podivuhodného, poznáme tolik zajímavého a uvidíme tolik nevídaného, že se nám až zatají dech. A nebudeme litovat, i když to bude jen cesta fantazií spisovatele. Ale překročit práh století kupředu i zpět, prožít, opravdu spoluprožít napínavá a překvapující dobrodružství v budoucnosti i minulosti, spatřit tajemství zakrytá časem, octnout se uprostřed událostí a v prostředí, o němž se zpravidla jen sní – to dokáže jen čtenář a jen s průvodcem, který má tajemný, ale vždycky spolehlivý klíč od brány ČASU. Tím průvodcem je spisovatel, tím klíčem jeho fantazie.

Komentáře ke knize
Vladimir Afanasjevič Obručev

Vladimir Afanasjevič Obručev byl ruský sovětský geolog, geograf a spisovatel literatury science fiction. Obručev se narodil v rodině důstojníka. Roku 1886 ukončil studium na Báňském institutu v Petrohradě. Po promoci se zúčastnil výprav do Střední Asie a na Sibiř a v letech 1892–1894 stál v čele expedice Ruské geografické společnosti do severní Číny a do Mongolska. Poté pracoval jako profesor .

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu