Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.
Sleva 10 % při nákupu nad 499 Kč do pondělní půlnoci s kódem "kniznivysluzka"

Plukovník Sun

Kingsley Amis

Dobrovský s.r.o | 2019


179 Kč 69 Kč

Stav:
Velmi dobrý
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 336
Jazyky: česky
Překladatel: Ladislav Šenkyřík
Edice: 15. svazek ed. James Bond - agent 007 11x, Vendeta 229x
ISBN: 9788075851222
Vydáno v: Praha
Vystaveno: út 8. listopadu 2022 8:42
Číslo položky: 433951

Bondovku Plukovník Sun (1968) napsal Kingsley Amis pod pseudonymem Robert Markham. Stalo se tak čtyři roky po předčasné smrti Iana Fleminga, jenž odvážného agenta 007 stvořil a napsal o něm během pouhých jedenácti let celkem čtrnáct románů. Kingsley Amis na postavu stvořenou svým zesnulým přítelem navazuje na jednu stranu s pietou, ale zároveň nezapře vlastní rukopis. Jeho Bond je možná trochu sarkastičtější, napsaný s větším odstupem a ironií.
Po únosu Bondova šéfa M na fiktivní řecký ostrov Vrakonisi se rozehrává důmyslný souboj mezi ďábelským a všehoschopným čínským plukovníkem Sunem a Bondem, který přijíždí svého nadřízeného osvobodit. Aby se mu podařilo překazit úkladné čínské pletichy ohrožující světový mír, musí se dokonce spojit s jiným nepřítelem, s ruskými špiony. Jeho partnerkou na jednu knihu se stává ruská špionka. Autor nešetří popisem krásné řecké přírody a výborné kuchyně (opakovaně Řecko navštívil), přesto má děj spád dobře vystavěného špionážního thrilleru, jak se na dobrodružství Jamese Bonda sluší a patří.

Komentáře ke knize
Kingsley Amis

Sir Kingsley William Amis byl anglický spisovatel a básník. V Londýně studoval na City of London School a poté St. John's College v Oxfordu. Jelikož vypukla druhá světová válka, musel přerušit studia, během této války sloužil v britské armádě . Po válce studium v Oxfordu dokončil. Na škole uzavřel celoživotní přátelství s básníkem Philipem Larkinem. Od roku 1949 působil jako vysokoškolský učitel angličtiny na několika univerzitách ve Velké Británii a Spojených státech. Za román Staří parťáci získal roku 1986 Man Bookerovu cenu. Roku 1990 byl povýšen do šlechtického stavu. Počátek jeho díla je spojen s generací rozhněvaných mladých mužů, pozdější romány lze považovat za satirické. Je považován za zakladatele tzv. univerzitního románu. Jeho poezie patří do skupiny The Movement.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet