Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Plamen z Faru : podle zápisků archeoložky lady Sarah Kincaidové

Michael Peinkofer

Knižní klub | 2008


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 405
Jazyky: česky
Překladatel: Jana Pecharová
Edice: 1. svazek ed. Sarah Kincaidová 2x
Vydání: Vyd. 1
ISBN: 978-80-242-2182-3 (váz.)
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Miloslav Disman
Vystaveno: pá 21. ledna 2022 13:41
Číslo položky: 272261

1. kniha série Sarah Kincaidová.
Paříž 1882.
Mladá anglická aristokratka Sarah Kincaidová nemá už dva měsíce sebemenší zprávy o svém otci, významném archeologovi. Až z vládní depeše, kterou obdrží, se dozví, že Gardiner Kincaid plní na neznámém místě tajný úkol vlády, a je vyzvána, aby ho zastoupila na vědeckém sympoziu v Paříži. Sarah už je rovněž zkušená archeoložka, i když jí v Britanii jako ženě nebylo dovoleno vystudovat. Kvůli intrikám konkurentů je však posléze ze Sorbonny ostudně vykázána.
Řízením osudu se v Montmartru setká s věštcem a hypnotizérem Mauricem du Gardem, jenž jí předá záhadnou kostku, kterou pro ni u něho lord Kincaid zanechal. Na otcovo přání má Sarah okamžitě odjet domů a vyčkat na jeho návrat. Du Gard se dívce svěří, že ve svém nedávném živém snu viděl jejího otce ve smrtelném nebezpečí. Sarah se okamžitě rozhodne po otci pátrat a zachránit ho, přičemž jediné vodítko pro ni představuje tajemný codicubus.
V doprovodu du Garda podnikne dobrodružnou cestu z Paříže přes Maltu až do Alexandrie obléhané britskými vojsky. Pronásledovaní mysteriózním vrahem konečně po četných útrapách otce objeví a vysvobodí ze zajetí. Katakombami města se pak společně ještě s dalšími přáteli vydají po stopě největšího archeologického objevu antiky: bájného hrobu Alexandra Velikého a ztracené Alexandrijské knihovně...

Komentáře ke knize
Michael Peinkofer

Michael Peinkofer je německý publicista a překladatel. Narodil se roku 1969. V Mnichově vystudoval germanistiku a historii. Od roku 1995 se věnuje publicistice. Se svou rodinou žije v Kemptenu v Allgäu.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více