Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Píšťalka

John Grisham

Knižní klub | 2017


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 358
Jazyky: česky
Překladatel: Veronika Volhejnová
Vydání: Edice světový bestseller
ISBN: 978-80-242-5903-1
Poznámka: obálka Emil Křižka
Vystaveno: út 5. října 2021 11:06
Číslo položky: 226392

Nejnovější román Johna Grishama – včetně připojené bonusové povídky Svědek procesu – přináší další strhující příběh, který potvrzuje výjimečné a neotřesitelné postavení tohoto autora v žánru právnických thrillerů.
Soudci jsou čestní a spravedliví. Jejich poctivost a nestrannost tvoří základ dobře fungujícího právního systému. Co když ale někdo z nich obejde zákon nebo přijme úplatek?
Lacy Stoltzovou, zaměstnankyni Kárné komory dohlížející nad etickým chováním soudců, kontaktuje záhadný muž a slíbí jí odhalení nejzkorumpovanějšího vykonavatele práva v dějinách USA. Informátor byl kdysi sám právníkem, zdá se tedy, že může poskytnout zasvěcená fakta. Ale odkud je bere? A kdo obviňovaného soudce financuje? Odhalování takových finančních toků, zvlášť stojí-li za nimi mafie, hrozí vždy nebezpečím. Tentokrát však doslova smrtelným…

Komentáře ke knize
John Grisham

John Ray Grisham je americký spisovatel. Narodil se v Jonesboru v USA v baptistické rodině jako druhý ze čtyř sourozenců. Po střední škole v Southavenu se dostal na Státní mississippskou univerzitu, kde vystudoval účetnictví, rovněž zde v roce 1981 absolvoval na právnické fakultě. Poté působil jako obhájce ve věcech trestních. Nějakou dobu se věnoval také politice, kdy byl v letech 1983–1990 zvolen za demokraty členem mississippské Sněmovny reprezentantů. Právě z těchto dvou oblastí získal mnoho námětů ke svým pozdějším dílům. Dnes žije se svou ženou Renne a dvěma dětmi ve Virginii. Zkušenosti začal sbírat již v době svých studií na univerzitě, kde přispíval do místních novin. V České republice dílo Johna Grishama vydává nakladatelství Euromedia pod značkou Kalibr . Druhým románem „Firma“ zaznamenal u čtenářů obrovský úspěch. Ihned po vydání se vyšplhala na první místo amerických bestsellerů. Tam ji po dvou letech vystřídal další román „Klient“ . Ještě před ním vydal další, snad nejpopulárnější, román „Případ Pelikán“ , jehož se jen v USA prodalo na jedenáct milionů kusů. Od té doby vydává téměř jednu knihu ročně, z nichž se většina později stala bestsellery. Mnoho jeho románů bylo rovněž zfilmováno. Nejznámější je nejspíše „Případ Pelikán“ s Julií Robertsovou a Denzelem Washingtonem v režii Alana J. Pakuli. Další filmy jsou:

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více