Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Písní tě chválím

Mary Renault

Knižní klub | 2001


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 334
Jazyky: česky
Překladatel: Libuše Trávníčková, Luboš Trávníček
Vydání: 1
ISBN: 80-242-0512-2
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Jana Šťastná
Vystaveno: út 24. května 2022 8:54
Číslo položky: 336596

Historický román o dramatickém životním osudu starořeckého básníka Simónída se odehrává v bouřlivé době plné válek, v 6. století př.n.l.
Simónídes byl významným básníkem antického Řecka v 6. stol. před Kristem. V románě je vylíčena jeho životní pouť od narození ve městě Iúlis až do sklonku života v Syrakúsách. Básník, jehož nevzhledná tvář ostře kontrastovala s krásou jeho veršů, žil v době plné válek, intrik a zvratů; to se odráželo i na jeho osobních vzestupech a pádech. Autorka umně skloubila historická fakta s fantazií a podařilo se jí přiblížit čtenářům antický svět velkých tyranů i velkých básníků. A také připomenout, že Simónides je autorem epitafu "Poutníče, zvěstuj Lakedaimonským...", který byl určen Sparťanům padlým u Thermopyl.

Komentáře ke knize
Mary Renault

Mary Renaultová, vlastním jménem Eileen Mary Challansová , byla britská spisovatelka historických novel a románů. Českým čtenářům je patrně nejvíce známa z populárního dvoudílného díla o starověkem řeckém attickém králi Théseovi Býk přichází z moře a Král musí zemřít. Pocházela z lékařského prostředí, její otec byl v Londýně lékařem. Po ukončení svých studií v Oxfordu se stala zdravotní sestrou. Vzhledem ke své lesbické homosexuální orientaci se stala představitelkou britské sexuální revoluce. Po skončení 2. světové válce odjela v roce 1947 se svou životní partnerkou do Jižní Afriky. Celý život upřímně obdivovala a věřila v antické ideály demokracie a spravedlnosti, proto se také zapojila do politických hnutí, která bojovala proti tamějšímu apartheidu. Velmi ráda cestovala po celém světě, na podkladě svých cest do Řecka napsala své nejznámější populární historické novely a romány.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet