Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.
Sleva 10 % při nákupu nad 499 Kč do pondělní půlnoci s kódem "kniznivysluzka"

Pink Floyd : od založení do současnosti

Nick Mason

BB art | 2007


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 326, [64] obr. příl
Jazyky: česky
Překladatel: Ondřej Duha
Vydání: 1. vyd. v českém jazyce
ISBN: 978-80-7381-111-2 (váz.)
Vydáno v: Praha
Vystaveno: čt 1. července 2021 16:15
Číslo položky: 201726

Nick Mason, jediný z „floydů“, který prožil s Pink Floyd celých čtyřicet let existence, předkládá podrobný popis úspěchů i proher, od počátku v undergroundu na konci šedesátých let přes obrovský celosvětový úspěch The Dark Side Of The Moon, jednoho z nejprodávanějších alb v dějinách, po rozepře a rozkol uvnitř skupiny. Je to inteligentní, originální a sebekritické vyprávění o rockovém bandu, který se stal legendou.

Dlouho očekávaná kniha Nicka Masona nabízí pohled zevnitř na historii jedné z nejoriginálnějších, nejúspěšnějších a nejdéle hrajících skupin všech dob: Pink Floyd.
Toto seskupení geniálních, ale často bouřlivých jedinců zanechalo významnou stopu v hudební historii. Nick Mason, jeden ze zakladatelů Pink Floyd, je jediným členem, který je součástí skupiny od jejího počátku dodnes. Sepsal události těch pozoruhodných let, jak je viděl on, a nebránil se ironii, dojetí ani vtipu.

Knihu doplňují fotografie a obrázky, z nichž mnohé pocházejí z osobního archivu Nicka Masona a zachycují nejdůležitější okamžiky života skupiny. Některé z nich nebyly nikdy předtím zveřejněny.

Bubeník a zakládající člen významné psychedelické skupiny Pink Floyd popisuje historii kapely pojmenované po dvou bluesmanech v knize, která by neměla chybět v knihovně žádného rockového fanouška. Skupinu proslavila originální aranžmá, instrumentální výkony a světelná show; svým dílem přispěl i nešťastný, drogami ovlivněný osud prvního vůdce skupiny Syda Barretta. Jak Barrettova legenda rostla, posouvali jeho bývalí kolegové skupinu blíž k rocku a hlavnímu proudu a vytvořili obrovské hity na albech jako The Dark Side Of The Moon nebo The Wall. Mason sleduje vývoj uskupení od počátků, které se podobaly raným dnům skupin, jako byly Who, Rolling Stones a Kinks. Detailně se zabývá vývojem kapely od rhythm and blues k psychedelickým experimentům, které později převládly. Tato kniha, naprosto otevřená a je šťavnatým soustem pro početný tábor fanoušků Pink Floyd.

Komentáře ke knize
Nick Mason

Nicholas Berkeley „Nick“ Mason, CBE je britský hudebník, bubeník progresivně rockové skupiny Pink Floyd. Je jediným členem kapely, který v ní hrál nepřetržitě od jejího založení v roce 1964 . Závodí také v automobilových soutěžích, účastnil se např. závodu 24 hodin Le Mans. Nick Mason se narodil v Birminghamu jako syn režiséra dokumentárních filmů Billa Masona. Vyrůstal ale v londýnské čtvrti Hampstead a navštěvoval Frensham Heights School v Surrey. Později studoval na Regent Street Polytechnic College of Architecture, kde se seznámil s Rogerem Watersem, Bobem Klosem a Rickem Wrightem, se kterými v roce 1964 založil předchůdce Pink Floyd, skupinu Sigma 6. Nick Mason je jediným členem Pink Floyd který působil ve skupině po celou dobu její existence od jejího vzniku v roce 1964. Jako bubeník a perkusionista hrál na všech albech kapely od roku 1967, představil se i jako vokalista a jako spoluautor je uveden u několika skladeb Pink Floyd. Jediné skladby Pink Floyd, u kterých je Masonovi připsáno celé autorství, jsou „The Grand Vizier's Garden Party Parts 1–3“ , a „Speak to Me“ . Pro název skladby „Nick's Boogie“ bylo využito Masonovo jméno. Pouze ve čtyřech skladbách se objevuje Masonův hlas: v písni „Corporal Clegg“ a v mluvených částech „One of These Days“ , „Signs of Life“ a „Learning to Fly“ . Jako hlavní zpěvák působil ve dvou nevydaných písních . Na koncertech recitoval mluvenou část skladby „Sheep“ . Oproti ostatním členům Pink Floyd hrál Mason na jiné než své obvyklé nástroje pouze výjimečně. Pouze ve své vlastní kompozici „The Grand Vizier's Garden Party“ z alba Ummagumma využil klávesy, kytaru a baskytaru. Druhou výjimkou byla živá představení alba The Wall, kde v p...

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více