Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Pes a zamilovaní kluci

Boris Krumov

Albatros | 1985

Kategorie:

49 Kč 35 Kč

Stav:
Mírně opotřebená
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vazba: Sešit
Počet stran: 63
Jazyky: česky
Ilustrátor: Inka Delevová
Překladatel: Zlata Kufnerová
Edice: 188. svazek ed. Karavana 255x
Vydání: 1. vyd
Vydáno v: Praha
Náklad: 70 000 ks
Poznámka: obálka James Janíček
Vystaveno: st 6. dubna 2022 12:52
Číslo položky: 310369

Máte představu, co znamená pro lovce nebo pro pohraničníky dobrý pes? A Mluřenín, hlavní hrdina tohoto příběhu, měl všechny předpoklady se takovým psem stát. Dostal se však do rukou nevhodnému pánovi, lovci Prokopimu, a ten z něho vychoval zlé a krvelačné zvíře, jehož prostřednictvím se chtěl pomstít jinému lovci, svému nepříteli.
Teprve když Mouřenín napadl a zranil člověka, byl Prokopimu odebrán. Jeho nové výchovy se ujal čtrnáctiletý Dinko a za pomoci svého otce a poručíka pohraniční stráže z něho vychoval výborného loveckého psa. Dinko tak získal kamaráda, ale zároveň se octl ve víru nečekaných dobrodružství...

Komentáře ke knize
Boris Krumov

Boris Krumov , vlastním jménem Boris Krumov Popov byl bulharský důstojník, redaktor a spisovatel. Studoval nejprve na gymnáziu ve městě Gorna Orjachovica a pak na středním odborném učilišti v Sofii. Od roku 1929 byl členem komunistického Dělnického svazu mládeže. Roku 1942 byl fašistickým režimem zatčen a uvězněn ve Varně. Ve vězení začal psát a v ilegálním vězeňském časopise uveřejnil své první povídky. Po roce 1944 byl osvětovým důstojníkem bulharské armády, v letech 1950-1953 redaktorem novin Народна армия , v letech 1953-1955 časopisu Пропагандист и агитатор a 1961–1967 časopisu Септемврийче. V letech 1968–1970 byl šéfredaktorem novin Антени a od roku 1972 zástupcem šéfredaktora vydavatelství Народна младеж . Byl členem Svazu bulharských spisovatelů. Je autorem povídek, novel a románů pro dospělé i pro děti a mládež. Tématem jeho próz je partyzánské hnutí, život v bulharské lidové armádě a také ztvárnění osobních loveckých zážitků. Některá jeho díla mají detektivní charakter.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu