Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Peníze celého světa

Bohuslav Hlinka, Pavel Radoměrský

Mladá fronta | 1981


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 247
Jazyky: česky
Ilustrátor: Jiří Pekárek
Edice: 10. svazek ed. Malé encyklopedie 42x
Vydání: 1. vyd
ISBN: 23-048-81
Vydáno v: Praha
Náklad: 25 000 ks
Poznámka: obálka Josef Týfa
Vystaveno: út 11. ledna 2022 10:46
Číslo položky: 266259

Slovník podchycuje zhruba 1500 měnových jednotek a platidel zemí celého světa všech dob. U každé měnové jednotky je uveden její název, výslovnost, původ termínu, údaj o materiálu, z kterého je platidlo zhotoveno, informace o vydavateli, dílčích jednotkách apod. Slovníku předchází populární výklad o historii peněz, o jejich současné funkci a budoucnosti.

Komentáře ke knize
Bohuslav Hlinka

Byl spisovatelem z povolání.Věnoval se literatuře faktu a encyklopedické literatuře z různých oborů.Na jeho konte je neméně než patnáct titulů,jež byly přeloženy i do němčiny,francouzštiny,španělštiny,angličtiny a arabštiny.Velmi se ve svých knihách zabýval problematikou peněz.

Pavel Radoměrský

Pavel Radoměrský byl český numismatik a archeolog, pracovník numismatického oddělení Národního muzea v Praze. Pavel Radoměrský vystudoval historii na Filosofické fakultě University Karlovy. Po ukončení studia v roce 1952 začal pracovat v numismatickém oddělení Národního muzea v Praze. V roce 1961 přešel do oddělení historicko-archeologického, kde působil až do odchodu do důchodu v roce 1986. Zabýval se především mincovnictvím keltským, antickým, byzantským a českým denárovým obdobím. Je autorem řady odborných studií a pro laickou veřejnost několika prací, které zpřístupňují srozumitelnou formou dosažené poznatky a nové informace z numismatiky. Byl dlouholetým členem a v letech 1968–1976 předsedou Numismatické společnosti československé. Za svou dlouholetou činnost, kterou se výrazně zasloužil o rozvoj a zachování kulturního dědictví na Podblanicku, obdržel po smrti v roce 2009 ocenění Blanický rytíř.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu