Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Pátrání po Martinu Bormannovi - pravdivý příběh

Charles Whiting

Aurora | 1997


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 222
Jazyky: česky
Překladatel: Vladimír Marek
Vydání: 1
ISBN: 80-85974-38-X
Vydáno v: Praha
Vystaveno: st 10. února 2021 16:21
Číslo položky: 152373

V noci z l. na 2. května 1945 opustil Martin Bormann, po Hitlerovi nejmocnější Němec té doby, bunkr pod zříceninami říšského kancléřství a prchal ulicemi dokonávajícího nacistického Berlína. Šlo mu o život: ruští vojáci byli všude kolem a také ho zadrželi. Bormann jim unikl a od té doby už ho živého nikdo nespatřil.
Anglický autor Charles Whiting hovořil se všemi významnými lidmi, kteří se zapojili do některého z mnoha pátrání po "hnědé eminenci" třetí říše. Bormanna prý viděli v tuctu zemí ve třech světadílech.
Nejčerstvější zpráva zní, že ho unesl syn Churchillova lékaře a korvetní kapitán Ian Fleming, tvůrce Jamese Bonda, a že Bormann strávil zbytek života v poklidném ústraní anglických hrabství kolem Londýna.
Ve své knize probírá Charles Whiting půl století nepřeberných zvěstí, fám i reálných informací, z nichž vyvstává živé a pravdivé líčení osudů muže, který byl Hitlerovým stínem.

Komentáře ke knize
Charles Whiting

Charles Henry Whiting napsal na válečné téma řadu knih. V příbězích frontových vojáků i důstojníků vycházel z vlastních zážitků a materiálů získaných přímo na bojištích, neboť sám peklo této války prožil. Publikoval pod vlastním jménem a také pod několika pseudonymy. Narodil se roku 1926 v anglickém Yorku a už v šestnácti letech dobrovolně vstoupil do britské armády. Prošel aktivní službou v Evropě - sloužil v Belgii, Holandsku a Německu u 52. průzkumného pluku. Po válce vystudoval univerzitu a poté, co prošel různými zaměstnáními , rozhodl se pro profesionální dráhu spisovatele. Vydal přes 200 knih, které zahrnují celou škálu témat a žánrů od vojenské historie a špionážní faktografie až po beletristická zprcování oné děsivé kapitoly lidstva, která zanechla své krvavé stopy po celém světe. Zemřel v srpnu roku 2007.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat