Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Pašerák : 1

Miroslav Žamboch, Jiří Walker Procházka

Triton | 2005

Kategorie:
Štítky:

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 122
Jazyky: česky
Edice: 137. svazek ed. Trifid 238x, 1. svazek ed. Agent John Francis Kovář 46x, 1. svazek ed. Agent JFK 45x
Vydání: Vyd. 1
ISBN: 80-7254-716-X (Triton : brož.)
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Dana Haferová
Vystaveno: út 5. ledna 2021 14:25
Číslo položky: 139991

John Francis Kovář, bývalý kapitán speciálních jednotek, veterán válečných operací i účastník tajných misí, dostává jednoho dne neobvyklou nabídku od podivné dvojice zaměstnanců ještě podivnější agentury. Než však stačí přijmout či odmítnout, přenese se nečekanou shodou okolností do světa, v němž československá armáda v roce 1938 nevydala hranice republiky nacistickému Německu, do světa čarodějů – inkvizitorů pracujících pro vládu, do světa, kde se nejvíc peněz dá vydělat pašováním a prodejem magicky aktivních substancí. Brutální přestřelky, válka na kolejích, divoké honičky gangsterů a zákeřné triky čarodějů. To je denní chleba těch, kteří chtějí rychle zbohatnout. J. F. K. však netouží stát se milionářem ve světě, který není jeho. Chce se vrátit domů. Tím však kříží cestu tajemné Agentuře a přestupuje zákony, o nichž netuší, že vůbec existují. Až úplně na konec se dozvídá jednoduchou, krutou a smrtelně nebezpečnou pravdu: „Svůj svět si musíme zasloužit!"

Komentáře ke knize
Miroslav Žamboch

Miroslav Žamboch je český autor fantasy a science fiction. Miroslav Žamboch vystudoval Fakultu jadernou a fyzikálně inženýrskou ČVUT v Praze a nyní pracuje v ÚJV Řež, a. s., . Již jeho první publikovaná povídka, Zpověď válečníka , sklidila u čtenářů velký ohlas. Koniáše, hrdinu, který jej proslavil a získal mu velké množství příznivců, představil ve sbírce povídek Poslední bere vše . Jeho povídky vycházely pravidelně v časopisech a vyšly také v několika antologiích, např. Punk Fiction nebo Čas psanců . Kromě psaní se Miroslav Žamboch věnuje hodně judu, kulturistice a zvláště pak extrémním sportům. K jeho zájmům patří také vojenská technika a chladné zbraně.

Jiří Walker Procházka

Jiří Walker Procházka je český spisovatel science fiction a fantasy. Některá svá díla vydal pod pseudonymem George P. Walker. Jiří Procházka se narodil roku 1959 v Kutné Hoře. Maturoval na místním gymnáziu a poté absolvoval nástavbu Automatizovaných systémů řízení v Mladé Boleslavi. Od roku 1982 žije v Praze. V letech 1982–1983 pracoval jako programátor ve VÚSE Běchovice. V letech 1983–1985 byl pomocným tiskařským dělníkem, v letech 1985–1988 pomocným skladovým dělníkem. Do roku 1989 se označoval za „permanentního vězně ČSSR, protože zde žil“. Nyní se označuje za svobodného občana, což je mnohem lepší. V letech 1989–1992 byl programátorem v LBD Praha, od roku 1992 do roku 2016 byl podnikatelem v oblasti software. Od roku 2016 je na volné noze. Živí se psaním knih, jezdí po republice s literárními pořady pro děti, pro studenty i pro dospělé. Vše, co chcete vědět o jeho literárních dílnách, o přednáškách pojednávajících historii komiksu nebo o dějinách fantastické literatury, najdete na jeho osobních stránkách . Se science fiction a fantasy se seznámil díky Ceně Karla Čapka, která je od roku 1982 organizována Československým fandomem. Od roku 2014 je ženatý s Klárou Smolíkovou, spisovatelkou, lektorkou a scenáristkou. Má syna Ondřeje, psa Lupina a hada Vincenta Tkaničku. Jiří Walker Procházka se podílel svými povídkami na několika antologích , publikuje v časopisech Pevnost, Ikarie nebo Fantázia. Za svá literární díla získal roku 1991 Cenu Ludvíka Součka a dále tři ocenění Akademie science fiction, fantasy a hororu . Společně s Miroslavem Žambochem vymysleli roku 2005 dobrodružnou knižní sci-fi řadu Agent JFK, do níž Jiří Walker Procházka přispěl dosud šesti díly. V roce 2014 založil s režisérem Radkem Volfem nakladatelství Walker & Volf, které je zaměřené zvláště na převod špičkových českých či slovenských děl v žánrech sci-fi, ...

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více