Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Partyzánská dynastie : politika a vedení Severní Koreje

Adrian Buzo

BB art | 2003


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 343
Jazyky: česky
Překladatel: Jiří Gojda
Vydání: 1. vyd. v českém jazyce
ISBN: 80-7341-118-0 (váz.)
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Jan Matoška
Vystaveno: út 15. září 2020 10:40
Číslo položky: 115565

Korejská lidově demokratická republika je v důsledku stále se zhoršujícího stavu svého hospodářství, trvající konfrontace s Korejskou republikou a pokračujícího vývoje jaderných zbraní už dlouho předmětem pozornosti světové politiky a veřejnosti. Přitom bez ohledu na rozpad světové socialistické soustavy a vlastní hospodářské a diplomatické neúspěchy nadále odmítá následovat příkladu Číny a Vietnamu a přistoupit k reformám.

Jaké to má příčiny? Buzo přístupně objasňuje hlavní rysy hospodářské, vnitřní a zahraniční politiky KLDR se zvláštním zřetelem na období osmdesátých a devadesátých let. Na rozdíl od běžné publicistiky věnuje pozornost událostem a procesům, které nejlépe vysvětlují historii a naznačují vyhlídky země. Spojuje důkladný objektivní výklad jejího systému, který zahrnuje faktory jako charakter korejské leninské strany, politickou tradici, vliv národního a komunistického hnutí, úlohu vojenské komunity a stalinské principy organizace a výstavby státu s aktuálním stavem, přičemž přihlíží k souvislostem tradice a postupného vývoje. Umožňuje tak pochopit anatomii jedné z nejnevyzpytatelnějších zemí, která po celá desetiletí nepřestává uplatňovat vliv na mezinárodní politiku. Potvrzuje to i ohlas, který jeho dílo vyvolalo. „Má vynikající vědeckou úroveň. Nic podobného na knižním trhu není a pravděpodobně hned tak nebude. V literatuře věnované Severní Koreji má zajištěno nepřehlédnutelné místo. Adrian Buzo napsal studii, bez níž se odborníci dnes neobejdou a kterou budou číst studenti i v příštích letech.“ /Nicholas Eberstadt, American Enterprise Institute, Washington./

Komentáře ke knize
Adrian Buzo

Adrian Buzo pusobil v polovině sedmdesátých let v Pchjongjangu jako australský diplomat. Tamní pobyt podnítil jeho zájem o problematiku severokorejské spoločnosti a politiky tak, že v nasledujících letech s pomocí dvou univerzitních ústavu napsal a obhájil na toto téma doktorskou disertaci. Spolupracoval s australským Ministerstvem zahraničních věcí a obchodu a v letech 1991-92 byl vedoucím ministerského projektu "Korea k roku 2000 a co z toho vyplývá pro Aurtálii". Měl přístup k materiálum Australského archivu a udržoval kontakt s mnoha vědci a vládními pracovníky v Korejské republice.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více