Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Ostříží panství

Madeleine Brent

Euromedia Group | 1999


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 304
Jazyky: česky
Překladatel: Hana Linhartová
Edice: Bertelsmannova knižnice bestsellerů 17x, Jasmína 9x
Vydání: Vyd. 2
ISBN: 80-242-0056-2 (brož.)
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka TYPO JP
Vystaveno: čt 26. listopadu 2020 16:49
Číslo položky: 132043

Romantický příběh o osudové lásce dívky z dalekého Tibetu, překonávající nejen nepřízeň osudu, ale i nepřátelské okultní síly.
Po tragické smrti rodičů se musí dcera indického maharání a anglického důstojníka skrývat před nepřáteli v Tibetu, kde prožije dětství. Dostane se pak do anglického útulku pro chudé děti a konečně i na anglický venkov. Tajemný manžel její přítelkyně se snaží podrobit ji svým okultním schopnostem...

Komentáře ke knize
Madeleine Brent

Madeleine BRENT vlastním jménem Peter O’Donnell Madeleine Brent. Toto jméno bylo poměrně dlouho zahaleno tajemstvím. Ještě v r. 1999 uvádí naše nakladatelství Euromedia Group : „Madeleine Brentová žije v Anglii, nikdo ale přesně neví, která známá spisovatelka se pod tímto pseudonymem skrývá. Prozradila jen, že je dcerou slavného novináře a sama byla žurnalistkou.“ No, nyní už víme pravdu. Tato „dcera“ slavného novináře je ve skutečnosti chlap! Takže : autor se jmenuje Peter O’Donnell a je to už docela stařík . Pod svým jménem dlouho psal akční komiksy, které vycházely v londýnských novinách. Hlavní hrdinka byla „tvrdá“, všestranně nadaná dívka a špiónka Modesty Blaise a pomáhal jí přítel poručík Willie Garwin. Pro velkou oblibu pak v šedesátých letech tyto příběhy byly sepsány knižně, a pak už následovaly další a další. Do dneška bylo vydáno o Modesty 13 knih. Ale vraťme se k Madeleine Brent. Tímto jménem byl poprvé podepsán román Tregaron’s Daughter, který vyšel v r.1971. Těžko říci, proč autor použil pseudonym ženy, možná proto, že od komiksů k historickým románům určeným spíše ženám je docela dlouhý skok a on v tomto žánru nechtěl být s komiksy spojován.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu