Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Organická chemie - vysokoškolská učebnice

Miloslav Ferles, Otakar Červinka, Václav Dědek

Státní nakladatelství technické literatury | 1969

Kategorie:
Štítky:

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 1070
Jazyky: česky
Série: Řada chemické literatury
Vydání: 1
Vydáno v: Praha
Vystaveno: pá 25. března 2022 9:33
Číslo položky: 303365

Učebnice, rozdělená do čtyř částí (obecné, dvou systematických, probírajících uhlovodíky a jejich deriváty, a speciální), zahrnuje současné teoretické představy, novodobé syntetické postupy a metody zjišťování struktury a nejdůležitější aplikace těchto vědomostí. Opírá se o tradiční rozvržení látky, přičemž v systematické partii je použito v hlavní linii soustavy akademika R. Lukeše. Za každou kapitolou je doporučena monografická literatura. Práce vznikla přepracováním skript, v nichž autoři v r. 1961 zpracovali své přednášky na fakultách Vysoké školy chemicko-technologické v Praze.

Komentáře ke knize
Miloslav Ferles

Profesor Ing., DrSc. se narodil v Čelákovicích, začínal v roce 1941 ve Spolku pro chemickou a hutní výrobu ve Vysočanech, v roce 1950 získal titul doktora technických věd a v roce 1969 titul DrSc. Zabýval se organickou chemií.

Otakar Červinka

Narozen 20.5.1925 v Toušeni, zemřel 24.5.2002 tamtéž. Ing., dr., docent katedry organické chemie na VŠCHT, literatura z oboru.

Václav Dědek

Václav Dědek byl český a československý politik Komunistické strany Československa a poúnorový poslanec Národního shromáždění ČSSR. Po volbách roku 1960 byl zvolen za KSČ do Národního shromáždění ČSSR za Severočeský kraj. Mandát nabyl až dodatečně v listopadu 1961 jako náhradník poté, co zemřel poslanec Václav Kopecký. V parlamentu setrval až do konce funkčního období, tedy do voleb roku 1964. Profesně se k roku 1961 uvádí jako ředitel Severočeského krajského nakladatelství v Liberci. Už v meziválečném období byl aktivním komunistou. Za druhé světové války byl vězněn. Byl nositelem několika vyznamenání, v roce 1959 mu byla udělena Československá cena míru. Po invazi vojsk Varšavské smlouvy do Československa se za počínající normalizace podílel na čistkách v kulturní a novinářské obci na Liberecku. Působil sám jako publicista, je autorem několika knih o regionálních tématech.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více