Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Odveta - skutečný příběh jedné izraelské protiteroristické operace

George Jonas

Academia | 1996

Zobrazit vše

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 269
Jazyky: česky
Překladatel: Gita Zbavitelová
Vydání: Vyd. 1
ISBN: 80-200-0579-X (váz.)
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Jan Gabler
Vystaveno: čt 14. dubna 2022 14:57
Číslo položky: 315895

Skutečný příběh jedné izraelské protiteroristické operace.

Novodobé olympijské hry, které v roce 1896 obnovily tradici sportovních soutěží ve starověkém Řecku, nesly ušlechtilé poselství antického světa až do 5. září 1972. V ten den, v době konání XX. letních olympijských her v Mnichově, bylo pro většinu civilizovaného světa nepochopitelným způsobem uneseno a vzápětí povražděno jedenáct izraelských sportovců. Teroristickou akci provedla skupina palestinských vrahů působících pod názvem Černé září.
Kanadský spisovatel a publicista George Jonas, u nás bohužel svou tvorbou dosud neznámý, napsal na základě vyprávění jednoho z aktérů a po rozsáhlém studiu různorodých pramenů strhující příběh o odvetě, kterou z podnětu izraelské vlády vykonalo několik členů izraelské tajné služby Mosad.
Ve svém špionážním románu, mistrné ukázce literatury faktu, popisuje organizaci nejrůznějších palestinských teroristických buněk a frakcí a pootevírá dveře do některých zákoutí evropského podsvětí.

Komentáře ke knize
George Jonas

George Jonas byl maďarsko-kanadský spisovatel, básník a novinář. Sám sebe označoval za klasického liberála, autora 16 knih, včetně mezinárodního bestselleru "Odveta" - příběhu israelské protiteroristické operace po Mnichovském masakru v roce 1972. Tato kniha byla dvakrát zfilmována, poprvé jako "Meč Gideonův" a novější "Mnichov" . Jonas se narodil v Budapešti v roce 1935, jako syn právníka, skladatele dřívějšího člena vídeňského státního orchestru doktora Georga M. Hübsche a jeho ženy Magdy. Mezi lety 1945 a 1954 studoval na luteránském gymnáziu. Poprvé byl ženatý se Sylvií Nemes v roce 1960 - v roce 1964 se narodil jejich syn Alexander. Po rozvodu se v roce 1974 oženil s Barbarou Amiel, po pěti letech se ovšem manželství rozpadlo. Amielová jako praktikující židovka, požadovala svatební obřad v synagoze - Jonas prohlásil, že to bylo poprvé kdy do nějaké synagogy vstoupil . Třetí manželství uzavřel s korejkou Maya Cho. Jonas zemřel 10. ledna 2016, ve věku 80 let. Před smrtí trpěl několik let Parkinsonovou chorobou

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu