Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Odlévač zrcadel

Philipp Vandenberg

Knižní klub | 2002


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 362
Jazyky: česky
Překladatel: Ivana Führmann-Vízdalová
Vydání: Vyd. 1
ISBN: 80-242-0779-6
Vydáno v: Praha
Vystaveno: po 25. ledna 2021 14:06
Číslo položky: 146467

Podmanivé historické romány Philippa Vandenberga bývají vždy zárukou té nejlepší četby; tentokrát nám poutavý vypravěč předkládá nevšední příběh Michela Melzera z Mohuče, odlévače zrcadel a později "mistra černého umění", tedy knihtisku. Román se odehrává v patnáctém století. Michel Melzer, vynikající řemeslník, po smrti manželky sám vychovává svou dceru Editu. Okolnosti jej časem přinutí, aby se za lepší obživou vydal do světa... Díky Melzerovu putování poznáváme Cařihrad, středisko uměleckých řemesel, ale také sídlo všelijakých dobrodruhů, navštívíme Benátky v době jejich největšího rozkvětu, kde budeme svědky nejtemnějších machinací náboženských spolků, tehdejších politiků i bohatých obchodníků.
V pohnutých osudech Michela Melzera a jeho dcery Edity ale můžeme též poznávat život obyčejných obyvatel evropských měst a městeček středověku, prožívat s nimi jejich lásky i obyčejné starosti o živobytí, tak odlišné od pletichaření bohatých vrstev.

Komentáře ke knize
Philipp Vandenberg

Philipp Vanderberg je německý spisovatel historických románů, thrillerů a titulů literatury faktu. Philipp Vanderberg se narodil ve Wroclavi, ale vystudoval v Mnichově. Věnoval se hlavně historii umění a dějinami. Získal titul z germanistiky. Philipp Vadenberg sbírá staré knihtisky, jeho knihovna obsahuje tisíce svazků. Kromě toho vlastní sbírku automobilů – veteránů a starožitnosti. Žije s manželkou střídavě v hornorakouské vesničce a ve věži hradebního komplexu v Burghausenu. Dílo Philippa Vanderberga: Philipp Vanderberg napsal přes třicet historických románů, thrillerů a titulů literatury faktu, které byly přeloženy do 34 jazyků. Ve svých románech dokáže mistrně vylíčit psychologii historických postav i záhadu nápisu v Sixtinské kapli, schovaného pod Michelangelovými freskami. V historii hledá záhady a těží z nich pro své poutavé příběhy.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet