Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Obytná zahrada : představy, možnosti, realizace

Petr Velfel, Jan Ondřej, Marie Jelínková

Paradise Studio | 1997


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 167
Jazyky: česky
ISBN: 80-238-0436-7
Vydáno v: Hradec Králové
Poznámka: obálka Magdalena Lášková
Vystaveno: čt 17. června 2021 15:07
Číslo položky: 196700

Kniha pro všechny zájemce o úpravu zahrady ke skutečnému bydlení v přírodě. Není však určena jen zahrádkářům a zahradním architektům. Publikace oslovuje také manažery firem a podnikatele i z oborů blízkých. Například stavební firmy, urbanisté, starostové a architekti měst a obcí zde najdou inspiraci k řešení terénních a zahradních úprav včetně městského mobiliáře u nově budovaných staveb, rodinných domů a celých ulic. Díky dokonalému informačnímu servisu a grafickému klíči k vyhledávání firem podle regionů a oborů činnosti najdou též skutečné řešení - správnou volbu materiálů, technologii, realizační firmu, spolehlivého dodavatele.

Kniha se skládá ze čtyř bloků. V prvním čtenářům autoři nabízejí praktické rady našich předních odborníků, jak postupovat při realizaci obytné zahrady od představy, přes zkoumání možností až ke konečné skutečné podobě založené zahrady. Druhý blok přehledně seznamuje s neživými prvky v zahradě a jejich použití na konkrétních ukázkách moderně řešených zahrad v domácích podmínkách a u našich domů. Ve třetí části zkušení zahradní architekti probírají vhodnost jednotlivých živých prvků v zahradě, porovnávají vlastnosti trávníků, květin, keřů a dřevin pro naše klimatické podmínky. V inzertně poradenském bloku je nosným materiálem grafický přehledový klíč, sloužící k jednoduchému a účelnému vyhledání firem a podnikatelů podle regionu a oborů činností. Následují podrobné seznamy inzerujících partnerů (včetně kontaktů, pochopitelně), řazené podle abecedy i podle regionů. Kniha je zpestřena nabídkou inzerujících firem v podobě reklamních článků i klasické inzerce. Aktualizaci údajů v adresáři firem a ve firemních prezentacích naleznete v Adresáři firem.

Koncepce knihy se ukázala mimořádně zdařilou, protože přes vysoký náklad je kniha beznadějně vyprodána. Není již k dispozici ani v redakci, proto ji není možné objednat. Lze ji zapůjčit, neboť byla dodána formou povinného výtisku státním vědeckým knihovnám, kromě toho bylo zásobováno mnoho veřejných knihoven. Připravujeme nové vydání, do té doby zájemcům zpřístupníme texty právě zde.

Komentáře ke knize
Jan Ondřej

Doc. JUDr. Jan Ondřej, CSc. . Vystudoval právnickou fakultu UK v Praze. V roce 2002 byl jmenován docentem pro obor mezinárodní právo. V roce 2007 mu byl Akademií věd ČR udělen vědecký titul Doktor sociálních a humanitní věd - DSc. Od června 2011 je prorektorem Soukromé vysoké školy ekonomických studií v Praze, na které působí od jejího založení v roce 2000.

Petr Velfel

Narozen 4.6.1966 v Olomouci. Mgr., vydavatel a publicista, práce z oblasti astronomie, bydlení a životního stylu, též překladatel a fotograf.

Marie Jelínková

Ing., zahradní architektka, práce z oboru.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více