Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Objevujeme Prahu

Václav Cibula

Albatros | 1988


69 Kč 39 Kč

Stav:
Dobrý
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vazba: Pevná
Počet stran: 236
Jazyky: česky
Ilustrátor: Eva Smrčinová, Blanka Lamrová, Josef Molín
Vydání: 1. vyd
Vydáno v: Praha
Náklad: 50 000 ks
Vystaveno: út 22. března 2022 13:29
Číslo položky: 300835

Populárně-naučná publikace přibližuje dětskému čtenáři nejrůznější zajímavosti minulé i současné (80. léta 20. stol.) Prahy.

Publikace vybavená řadou barevných ilustrací, fotografií a reprodukcí se pokouší vzbudit zájem mladých čtenářů o Prahu - přitažlivým způsobem jim město přiblížit a přispět k tomu, aby začali vnímat jeho krásu a získali k Praze vztah. V devíti kapitolách se čtenáři dozvědí mimo jiné kde a jak rostly v Praze první ulice, jak se stavěly první domy, kudy tekla v minulosti Vltava, jak vznikly pražské jezy a mosty, jak kdysi vypadaly pražské ostrovy, podle jakého systému se číslují pražské domy, jak dostala Praha své jméno, jak se poznají umělecké slohy pražské architektury, jaké jsou zelené dějiny města, jak vypadá pražská doprava a kulturní život (divadla, kina, rozhlas, televize) i jaké památky jsou v Praze ty nejvýznamnější. - Kniha určená čtenářům od 8 let obsahuje i přehled základní literatury o Praze.

Komentáře ke knize
Václav Cibula

Václav Cibula byl český spisovatel a překladatel z francouzštiny a španělštiny. Po maturitě na gymnáziu ve Slaném studoval v letech 1945 až 1949 srovnávací dějiny literatury u Václava Černého na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Kde také roku 1950 získal titul PhDr. Od roku 1953 pracoval jako redaktor literární rubriky v deníku Lidová demokracie, odkud přešel roku 1964 do literární redakce Československého rozhlasu, kde pracoval až do důchodu v roce 1990. Václav Cibula je autorem řady i v zahraničí uvedených rozhlasových her a dramatizací, jako prozaik je významný svými převyprávěními českých i světových pohádek, bájí, legend, pověstí, středověké hrdinské epiky a taškářských příběhů určených dětem a mládeži. Ke svým adaptacím často připojuje spojovací texty a komentáře, které zasazují skladby do literárních a historických souvislostí.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat