Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Obchodník sympatiemi : Román

Vladimír Raffel

Aventinum | 1929

Kategorie:

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 216
Jazyky: česky
Edice: 213. svazek ed. Edice Aventinum 16x
Vystaveno: út 8. února 2022 13:08
Číslo položky: 278385

V autorově jediném románu Obchodník sympatiemi vynalezne lékař drogu kaloin, která činí člověka na několik hodin sympatickým. Milionář Chaura a vynálezcův pacient Veselý se ujmou výroby, chtějí lidstvo obšťastnit, ale ve velkém to vede k sebevraždám, vraždění a chaosu. Výrobci zastaví další produkci a sami žijí jako polobozi.

Kniha popisuje sympatie vzniklé drogou kaolinem, ale pak přechází do popisu abstinenčních příznaků, ty se projevují spíše v psychice lidí a vedou k sebevraždám.

Komentáře ke knize
Vladimír Raffel

Vladimír Raffel byl spisovatel a psychiatr, jeden z průkopníků žánru science fiction v české literatuře. Publikoval také pod pseudonymem Karel Nešeda. Studoval medicínu v Praze a Montpellieru. Působil jako literární kritik, politický komentátor a překladatel z francouzštiny, přispíval do Června, Hosta a Rudého práva. Vydal povídkové sbírky Elektrické povídky , Taneční povídky, Tělové povídky, Pathetické povídky a Prapovídky a psychologický román Obchodník sympatiemi . Jeho tvorba byla ovlivněna poetismem a expresionismem, prolíná se v ní okouzlení možnostmi moderní techniky se skeptickým a ironickým pozorováním lidských povah, častý je motiv zneužití převratného vynálezu. Počátkem třicátých let ukončil literární činnost z důvodu velkého pracovního vytížení; pracoval v pražském Zemském ústavu pro choromyslné, po válce vedl psychiatrické léčebny ve Šternberku a Opavě.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet