Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

O parazitech a lidech

Jan Votýpka, Iva Kolářová, Petr Horák

Triton | 2018


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 342 stran
Jazyky: česky
Vydání: Vydání první
ISBN: 978-80-7553-350-0
Vydáno v: Praha
Vystaveno: st 23. března 2022 12:23
Číslo položky: 301523

Tato kniha je o parazitech… a lidech, samozřejmě.

Hned na úvod si musíme něco ujasnit: tato planeta je planetou parazitů a parazitický způsob života je nejrozšířenější životní strategií na Zemi. Přesto se zdá, že jsou paraziti vzácní, ale to je tím, že žijí skrytě v tělech svých hostitelů.

Proč nás paraziti tak moc zajímají? Proč se lidé parazitů bojí? A existuje vůbec důvod mít z parazitů strach? Na tyto a další otázky odpovídá tato kniha. Představuje lidské i zvířecí parazity a způsob jejich života z různých úhlů, od lékařského a veterinárního přes biologický až po historický a umělecký. Život ohrožující paraziti se na našem území vyskytují vzácně, ti méně nebezpeční jsou však stále běžní a mít vlastního cizopasníka není žádná vzácnost: většina dětí se nakazí vešmi a i roupi jsou v dětských kolektivech častí, přibližně pětina populace je infikována prvokem toxoplasmou. V tropech a subtropech jsou paraziti dodnes velmi vážným zdravotním problémem, na druhé straně se uvažuje i o jejich pozitivním přínosu pro naše zdraví a imunitu, a dokonce se používají k léčbě. Máme se jich tedy bát? Nepřeceňujeme je nebo nepodceňujeme? Nejdůležitější je náležitá informovanost a právě o tom je tato kniha. O parazitech… a lidech, samozřejmě.

Komentáře ke knize
Jan Votýpka

Narozen 24.10.1972 v Praze. Biolog, práce z oboru.

Iva Kolářová

Narozena 1978 v Praze. RNDr., parazitoložka.

Petr Horák

Narozen 20.1.1965 v Jindřichově Hradci. Prof., RNDr., Ph.D., vysokoškolský pedagog na katedře parazitologie a hydrobiologie Přírodovědecké fakulty UK, zabývá se na vývojem motolic v měkkýších a obratlovcích.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat