Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Není recept na lásku

Nora Ephron

Aurora | 1998


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 179
Jazyky: česky
Překladatel: Zora Wolfová
Vydání: Vyd. 1
ISBN: 80-85974-49-5 (váz.)
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Jitka Krejčová
Vystaveno: pá 29. ledna 2021 10:33
Číslo položky: 148137

Román Není recept na lásku patří do vzácné kategorie humoristické prózy s námětem ze současnosti. Rachel Samstatová, hlavní hrdinka této inteligentní, sebeironizující tragikomedie líčí ich-formou svou manželskou a citovou krizi, související s rozpadem manželství. Díky svému manželovi, známému washingtonskému novináři Marku Feldmanovi poznává Rachel dění mezi washingtonskou vládní smetánkou a newyorskou vybranou společností, které výstižně a vtipně komentuje. Sebeironický pohled na sebe i manžela jí pomáhá zachovat si patřičný nadhled i během cituplného, nikoli však sentimentálního hledání východiska z citové krize. Ani v nejvypjatějších chvílích nepodléhá Rachel sebelítosti, v čemž jí pomáhá její profese, která je současně jejím koníčkem. Rachel je totiž autorkou řady kuchařských knih a televizních pořadů o vaření. Čtenáře pak překvapí patnáct zajímavých kuchařských receptů, jimiž hrdinka své vyprávění prokládá.
Nora Ephronová svůj román Není recept na lásku převedla do filmové podoby - v hlavní roli s Meryl Streepovou a Jackem Nicholsonem.

Komentáře ke knize
Nora Ephron

Nora Ephronová byla americká novinářka, esejistka, filmová scenáristka, režisérka a producentka, která proslula svými scénáři romantických komedií, za něž byla celkem třikrát nominována na cenu Americké akademie filmového umění a věd Oscar. Pocházela z umělecké rodiny, oba její rodiče, otec Henry Ephron a matka Phoebe Ephronová, byli scenáristé a dramatici. Scenáristice, žurnalistice a spisovatelské činnosti se věnovaly i její sestry Delia Ephronová a Hallie Ephronová. Po studiích na Wellesley College pracovala jako novinářka a spisovatelka, přispívala celkem pravidelně do novin New York Post a časopisů Esquire, New York Times Magazine a New York Magazine. Byla celkem třikrát provdaná, jejím prvním manželem byl dramatik, scenárista a humorista Dan Greenburg, druhým manželem novinář známý z aféry Watergate Carl Bernstein, třetím manželem byl scenárista Nicholaso Pileggi.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více