Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Nejlepší světové čtení - Třináct hodin; Výlet do padesátých; Není úniku; Z kolébky do hrobu

Deon Meyer

Reader's Digest Výběr | 2012


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 574
Jazyky: česky
Edice: Nejlepší světové čtení 136x
Vydání: Vyd. 1.
ISBN: 9788074062032
Vydáno v: Praha
Vystaveno: čt 10. listopadu 2022 9:38
Číslo položky: 436023

Svazek obsahuje zkrácené verze čtyř úspěšných románů oddychových žánrů od současných angloamerických autorů. Jednotlivé tituly jsou doplněny stručnými informacemi o jejich tvůrcích.

1) Deon Meyer: Třináct hodin - Inspektora Bennyho Griessela z Kapského města vzbudí nad ránem telefonát, že se našlo dívčí tělo s podřezaným hrdlem, a záhy zjišťuje, že přítelkyně zavražděné dívky je stále na útěku před partou nelítostných vrahů. Bennyho čeká další hektický den pod žhnoucím jihoafrickým sluncem.

2) Sharon Griffithsová: Výlet do padesátých - Co byste dělali, kdyby se kulisy kolem vás náhle proměnily a vy byste se ocitli v jiné době? Novinářka Rosie Hartfordová to zažívá na vlastní kůži a netuší, co se to děje. Má za to, že se nedopatřením dostala do televizní reality show Dům z padesátých. Ovšem to by tam musely být kamery ...

3) C. J. Box: Není úniku - Správce přírodního parku ve Wyomingu Joe Pickett vyráží koňmo do hor, kde se v poslední době dějí divné věci. Kdo je páchá? Jsou to wendiga, zlí indiánští duchové, jak naznačuje jeden ze starousedlíků? Jisté je, že Joe se na své cestě setká s něčím, co by raději býval nikdy nepoznal.

4) Patricia MacDonaldová: Z kolébky do hrobu - Morgan Adairová přijíždí do městečka na pobřeží Long Islandu na křtiny malého Drewa, syna své nejlepší kamarádky Claire. Den po křtinách je mladá matka obviněna z hrůzného zločinu a k naprostému údivu své kamarádky se k němu dozná. Je však skutečnou pachatelkou?

Komentáře ke knize
Deon Meyer

Deon Godfrey Meyer je jihoafrický spisovatel thrillerový románů, píšící v afrikánštině. Jeho knihy byly přeloženy do více než 20 jazyků. Je též autorem mnoha televizních a filmových scénářů. Narodil se ve městě Paarl v Jihoafrické republice, vyrůstal poblíž zlatých dolů v Klerksdorpu. Vystudoval historii a tvůrčí psaní na University of Potchefstroom, pracoval jako redaktor v novinách a jako textař v reklamní agentuře. První povídky publikoval časopisecky na konci osmdesátých let, na vydání románu čekal do roku 1994. Následovalo devět románů a dva soubory povídek, některé z nich Meyer sám přepracoval do podoby televizních scénářů. Je držitelem mnoha cen, jak za scénáře, tak za romány: Ďáblova hora posbírala tři žánrová ocenění, román Orion jich má šest. Píše v afrikánštině, v jazyce potomků bílých přistěhovalců, kteří dnes tvoří jednu ze skupin obyvatelstva v Jihoafrické republice. Žije poblíž Kapského města, miluje motorky, Mozarta a rugby. Ve svých kriminálních románech odráží nelehkou společenskou situaci na jihu Afriky po pádu apartheidu, aniž by je však zatěžkal politickými slogany či mentorováním, tvoří jí „pouze“ důvěryhodnou kulisu k promyšleným a napínavým případům. Jeho knihy byly přeloženy do 28 jazyků a v mnoha zemích se staly bestsellery.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat