Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Nejlepší světové čtení - Rozsudek ráže 9 - Šťastlivec - Smrt za úsvitu - Poslední přednáška

Nicholas Sparks, Michael Connelly, Jeffrey Zaslow, Randy Pausch, Carol Antoinette Peacock

Reader's Digest Výběr | 2010


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 576
Jazyky: česky
Edice: Nejlepší světové čtení 182x
Vystaveno: út 21. září 2021 17:10
Číslo položky: 223580

Svazek obsahuje zkrácené verze čtyř úspěšných románů oddychových žánrů od renomovaných angloamerických autorů. Jednotlivé tituly jsou doplněny stručnými informacemi o jejich tvůrcích.

1) Michael Connelly: Rozsudek ráže 9 – Pro advokáta Mickeyho Hallera je to vítaný obrat v kariéře. Kdosi zavraždí známého hollywoodského právníka Jerryho Vincenta a Haller po něm zdědí případ, který je zárukou skvělých příjmů i pozornosti médií. Má zastupovat majitele filmových studií Waltera Elliota, který je obviněn z vraždy své manželky a jejího milence. Postupně ale vyjde najevo, že mezi vraždou a obžalobou může existovat spojitost a že smrt může hrozit i Hallerovi. Do případu ale zasáhne detektiv Harry Bosch.

2) Nicholas Sparks: Šťastlivec – Mladý Američan Logan Thibault si na vojenské misi v Iráku prošel peklem. Z každé bojové akce přitom na rozdíl od svých spolubojovníků vyvázl bez jediného šrámu. Je možné, že mu bezpečí zajistil jeho „talisman“, fotografie krásné mladé ženy v tričku s nápisem „NOSÍM ŠTĚSTÍ“, kterou našel ležet v prachu vojenského tábora? Po návratu domů se vydává jen se svým psem pěšky napříč Amerikou s jediným cílem, najít krásku z fotografie. Najde ji? A pokud ano, jaká ve skutečnosti bude? Co přesně si však Logan od této své nové mise slibuje, to neví ani on sám.

3) Caro Peacocková: Smrt za úsvitu – Když Liberty Laneová obdrží zprávu, že její otec byl zabit v souboji v Calais, její první myšlenkou je postarat se o jeho tělo. Jak se však pomalu probírá z počátečního zoufalství a šoku, uvědomuje si, že pohřbít milovaného otce zdaleka nestačí. Pokud je její tušení správné, musí především odhalit vraha. Nechá se zaměstnat v sídle sira Herberta Mandevilla a postupně se dozvídá o bláhovém spiknutí, jehož cílem je zabránit, aby na trůn po smrti Viléma IV. usedla budoucí královna Viktorie, ale někdo docela jiný.

4) Randy Pausch a Jeffrey Zaslow: Poslední přednáška – Na čem v životě nejvíc záleží? Profesor informatiky Randy Pausch je přesvědčen, že na tom, jak si umíme plnit dětské sny. Když ho kolegové z univerzity požádali, aby přednesl přednášku na téma, co je pro něho v životě nejdůležitější, bojoval s rakovinou slinivky. Úkolu se zhostil s nebývalou odvahou a v přednášce se nezaměřil na umírání, nýbrž na život. S lehkostí, humorem a moudrostí vypráví o lidech, kteří ho nejvíc ovlivnili, a vzpomíná na klíčové situace svého života; svým třem dětem i čtenářům celého světa tak svou poslední přednáškou předává obdivuhodný odkaz.

Komentáře ke knize
Nicholas Sparks

Nicholas Charles Sparks je jeden z nejúspěšnějších amerických spisovatelů současnosti. Jedná se o autora řady celosvětové úspěšných románů, z nichž 8 bylo použito jako předloha k neméně úspěšným filmům, devátý právě přichází do kin. V jeho díle zaujímají významné místo témata jako je křesťanství, láska, tragédie a osud. Do dnešního dne vydal 18 románů, které mají často romantickou formu a hlavní postavy se v nich obvykle nedočkají happy endu v běžném slova smyslu. Narodil se v Omaze v Nebrasce jako prostřední ze tří dětí profesora Patricka Michala Sparkse a jeho ženy Jill Emmy Marie Sparksové. Před ním se narodil bratr Michael Earl a po něm sestra Danielle , která byla inspirací pro hlavní postavu románu Nezapomenutelná cesta. V mládí se rodina často stěhovala ze státu do státu. Studoval na Bella Vista High School, kterou ukončil na jako primus ročníku. Poté se stal studentem katolické University of Notre Dame . Hodně se zabýval sportem, konkrétně atletikou, v roce 1985 jeho tým vytvořil dosud platný rekord školy ve štafetě na 4 x 800 metrů. Studoval finančnictví a své studium zakončil s vynikajícím prospěchem v roce 1988. V roce 1988 se během jarních prázdnin setkal s Cathy Cole z New Hampshire, v červenci 1989 se vzali a poté žili v Sacramentu v Kalifornii. V následujících letech Sparks vyzkoušel řadu povolání, v roce 1993 se rodina přestěhovala do New Bernu. Zde napsal svůj první publikovaný román, The Notebook . V současné době stále žije v New Bernu s manželkou a pěti dětmi: třemi syny a dvěma dcerami-dvojčaty . Přispívá do národní a místní charity a podílí se na programu kreativního psaní University of Notre Dame. Svůj první, nikdy nepublikovaný román, The Passing, napsal v roce 1985, během studia na Notre Dame. Druhý román, The Royal Murders, napsal v roce 1989. V ...

Michael Connelly

Michael Connelly je americký spisovatel. Píše především detektivní romány. Michael Connelly se proslavil především jako duchovní otec oblíbeného hrdiny, losangeleského policisty Harryho Bosche, a také právního zástupce Mickeyho Hallera. Jeho knihy byly přeloženy nejméně do 39 světových jazyků a vynesly mu mnoho ocenění. Žije na Floridě. Michael Connelly se narodil ve Filadelfii v Pensylvánii jako druhé nejstarší dítě stavitele W. Michaela Connellyho a Mary Connellyové. Podle Connellyho byl jeho otec frustrovaný umělec, který podporoval a povzbuzoval své děti v tom, aby byly v životě úspěšné. W. Michael Connelly se nebál riskovat a při honbě za kariérou se mu dařilo přeměnit prohru v úspěch. Connellyho matka byla fanouškem detektivních knih a svého syna přivedla do světa napínavých románů. Ve dvanácti letech se Connelly se svou rodinou přestěhoval z Filadelfie do Fort Lauderdale na Floridě a začal navštěvovat střední školu St. Thomas Aquinas High School. Connellyho zájem ve zločinnosti a tajemnu se vystupňoval poté, co po cestě z hotelu, kde pracoval jako pomocná síla v kuchyni, zahlédl muže jak hází nějaký předmět do živého plotu. Connelly byl zvědavý a rozhodl se plot prozkoumat. Zjistil, že zahozeným předmětem byla zbraň zabalená do dřevorubecké košile. Zbraň poté vrátil zpátky a sledoval podezřelého muže až do místního baru. Pak šel domů a vše pověděl svému otci. Později toho večera zavedl policisty do baru, ale ten muž už tam nebyl. Tato událost Connellymu ukázala svět policejních důstojníků a jejich životů. Ohromil jej při tom způsob, jakým pracují a vystupují. Connelly zamýšlel následovat otcovu kariéru ve stavebnictví a začal studovat obor stavebnictví a obchod na University of Florida v Gainesvillu. Jeho známky však nebyly takové, jak si představoval. Jednou šel do kina na film Roberta Altmana Dlouhé loučení, a byl okouzlen tím, co viděl. Film natočený podle stejnojmenné knihy Raym...

Jeffrey Zaslow

Populární novinář, spoluautor knihy Poslední přednáška a otec tří dcer. Předčasně zemřel při autohavárii.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat