Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Nejlepší světové čtení : Park ozvěn, Portrét Mony Lisy, Dokonalá trefa, Lékařem na Irském venkově

Michael Connelly, Andrew Gross

Reader's Digest Výběr | 2008

Kategorie:
Štítky:

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 597
Jazyky: česky
Edice: Nejlepší světové čtení 153x, 12. svazek ed. Harry Bosch 25x
Vystaveno: čt 26. srpna 2021 11:59
Číslo položky: 216974

Svazek obsahuje zkrácené verze čtyř úspěšných románů různých žánrů od světových autorů. Jednotlivé tituly jsou doplněny stručnými informacemi o jejich tvůrcích.

1) Michael Connelly: Park ozvěn – Detektivu Harrymu Boschovi z oddělení nevyřešených případů losangeleské policie už třináct let vrtá hlavou případ zmizené dívky, jejíž tělo se nikdy nenašlo, ale vše ostatní nasvědčuje tomu, že byla zavražděna. Dokonce se našel i vrah, který se k činu doznal, bestiální sériový vrah mladých žen. Jenže Harry Bosch nevěří, že jde o skutečného pachatele. Navíc se zdá, že do zločinu by mohly být zapleteny i politické špičky města. Podaří se mu navzdory přesvědčení všech ostatních vyšetřovatelů dokázat pravdu?

2) Jeanne Kalogridisová: Portrét Mony Lisy – Když mladičká Lisa Gherardini, později známá podle světoznámého portrétu jako Mona Lisa, vyslechne příběh o tom, jak byl kdysi zavražděn krásný a šlechetný zástupce slavného florentského rodu Giuliano de’Medici, ještě netuší, jakou roli tato vražda v minulosti sehrála pro její vlastní rodinu a jaký význam bude mít ještě i v budoucnosti. Barvitý historický román, v jehož středu stojí poutavý milostný příběh, nás zavede do Florencie 15. století, kdy Leonardo da Vinci maloval svůj nejslavnější portrét.

3) James Patterson a Andrew Gross: Dokonalá trefa – Palmbeachského plavčíka a záchranáře Neda Kellyho stíhá policie za krádeže obrazů nedozírné hodnoty a za sérii vražd, jichž se nedopustil. Dá se na útěk napříč Spojenými státy a rozhodne se na vlastní pěst pátrat po pravých vinících spáchaných zločinů, které mu vzaly milenku, bratra a několik blízkých přátel. Je po něm vyhlášeno pátrání a musí se skrývat, ale naštěstí na jeho straně stojí půvabná mladá agentka FBI, která věří v jeho nevinu a pomáhá mu hledat stopy, které mohou vést k odhalení pravých pachatelů.

4) Patrick Taylor: Lékařem na irském venkově – Nikdy nedovol pacientům, aby ti přerostli přes hlavu, to je pravidlo číslo jedna venkovského lékaře Fingala O’Reillyho ze severoirské vesničky Ballybucklebo, které bez okolků sděluje svému novému asistentovi, čerstvému absolventu medicíny Barrymu Lavertymu. O’Reillyho metody jsou svérázné a mladému Lavertymu zpočátku proti mysli, nakonec se ale od staršího kolegy dozví víc o životě, lásce a o tom, na čem doopravdy záleží, než se kdy mohl naučit na fakultě.

Komentáře ke knize
Michael Connelly

Michael Connelly je americký spisovatel. Píše především detektivní romány. Michael Connelly se proslavil především jako duchovní otec oblíbeného hrdiny, losangeleského policisty Harryho Bosche, a také právního zástupce Mickeyho Hallera. Jeho knihy byly přeloženy nejméně do 39 světových jazyků a vynesly mu mnoho ocenění. Žije na Floridě. Michael Connelly se narodil ve Filadelfii v Pensylvánii jako druhé nejstarší dítě stavitele W. Michaela Connellyho a Mary Connellyové. Podle Connellyho byl jeho otec frustrovaný umělec, který podporoval a povzbuzoval své děti v tom, aby byly v životě úspěšné. W. Michael Connelly se nebál riskovat a při honbě za kariérou se mu dařilo přeměnit prohru v úspěch. Connellyho matka byla fanouškem detektivních knih a svého syna přivedla do světa napínavých románů. Ve dvanácti letech se Connelly se svou rodinou přestěhoval z Filadelfie do Fort Lauderdale na Floridě a začal navštěvovat střední školu St. Thomas Aquinas High School. Connellyho zájem ve zločinnosti a tajemnu se vystupňoval poté, co po cestě z hotelu, kde pracoval jako pomocná síla v kuchyni, zahlédl muže jak hází nějaký předmět do živého plotu. Connelly byl zvědavý a rozhodl se plot prozkoumat. Zjistil, že zahozeným předmětem byla zbraň zabalená do dřevorubecké košile. Zbraň poté vrátil zpátky a sledoval podezřelého muže až do místního baru. Pak šel domů a vše pověděl svému otci. Později toho večera zavedl policisty do baru, ale ten muž už tam nebyl. Tato událost Connellymu ukázala svět policejních důstojníků a jejich životů. Ohromil jej při tom způsob, jakým pracují a vystupují. Connelly zamýšlel následovat otcovu kariéru ve stavebnictví a začal studovat obor stavebnictví a obchod na University of Florida v Gainesvillu. Jeho známky však nebyly takové, jak si představoval. Jednou šel do kina na film Roberta Altmana Dlouhé loučení, a byl okouzlen tím, co viděl. Film natočený podle stejnojmenné knihy Raym...

Andrew Gross

Andrew Gross se narodil v New Yorku v roce 1952. Vyrůstal na Manhattanu a navštěvoval školu pro chlapce Barnard. Otec a dědeček z matčiny strany byli úspěšní výrobci oděvů. Získal titul v angličtině od Middlebury College v roce 1974. V roce 1979 se v New York City setkal s Lynn, se kterou se o 3 roky později oženil. V roce 1982 získal magisterské vzdělání v oboru obchodní politiky na Columbia University. Žije s manželkou a třemi dětmi v Westchesteru.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet