Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Nedestruktivní vyšetřování betonových konstrukcí

Adolf Pavlík, Jaroslav Doležel

Státní nakladatelství technické literatury | 1977


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 275
Jazyky: česky
Edice: Řada stavební literatury 144x
Vydáno v: Praha
Vystaveno: út 23. května 2017 8:20
Číslo položky: 11967

Publikace pojednává o vlastnostech hlavních konstrukčních hmot betonových a železobetonových staveb a seznamuje s moderními a vysoce efektivními nedestruktivními metodami jejich vyšetřování. Popisuje metody tvrdoměrného zkoušení betonu, zkoušení betonu ultrazvukovou impulsní metodou, zkoušení polohy, množství a krytí výztuže betonem magnetickým indikátorem a uvádí výpočet statických parametrů tlačených a ohýbaných konstrukcí na základě pevnosti betonu a polohy a vlastností výztužné oceli.

Komentáře ke knize
Jaroslav Doležel

Jaroslav Doležel je český vědec, zabývající se genetikou rostlin, člen Vědecké rady Akademie věd ČR a předseda Vědecké rady Grantové agentury ČR. V roce 2018 obdržel nejvyšší české vědecké ocenění Česká hlava. Agronomickou fakultu Vysoké školy zemědělské v Brně absolvoval v roce 1978. Od roku 1983 pracuje v Ústavu experimentální botaniky jako vědecký pracovník a založil zde Laboratoř experimentální cytogenetiky a cytometrie, kterou vede. V letech 1985 - 1986 absolvoval postdoktorský pobyt ve výzkumném ústavu ENEA v Římě. V roce 1997 byl jmenován vedoucím olomouckého pracoviště ÚEB AV ČR. Od roku 1992 působí externě na Katedře buněčné biologie a genetiky Univerzity Palackého v Olomouci. Přednášel na více než 20 odborných kurzech v zahraničí a školil 15 doktorandů. Zaměřuje se na studium struktury a změn dědičné informace rostlin, díky nimž se rostliny postupně vyvíjely nebo vznikaly nové druhy. Vede skupinu vědců, s nimiž vytvořil nové snadnější metody pro analýzu genetických informací, uložených v DNA rostlin. Tyto metody se využívají na celém světě více než dvacet pět let. Spolupracuje v mezinárodních projektech na čtení genetické informace významných druhů rostlin včetně pšenice a banánovníku. "Založil nový obor genomiky, tzv. chromozomovou genomiku, která kombinuje izolaci chromozomů pomocí průtokové cytometrie s postupy molekulární biologie a genomiky." Ve druhé dekádě 21. století je fokusem výzkumu v oboru vyhledání a izolace důležitých genů a metody vyvinuté tímto vědcem a jeho týmem cestu zjednodušují a zkracují. Podílí se na řadě projektů špičkových vědeckých pracovišť v zahraničí. Účastnil se jako řešitel nebo spoluřešitel více než 20 výzkumných projektů GAČR, MŠMT, NAZV, Národní vědecké nadace , USDA a EU. Je autorem více než 300 článků ve vědeckých časopisech, dvou vědeckých knih a téměř 40 kapitol ve vědeckých knihách. Jeho práce byly citovány více než 17000krát , včetně nejprestižn...

Adolf Pavlík

Narozen 1917, zemřel v únoru 1986. Ing., Dr., stavební inženýr - betonář, výzkumný pracovník ve stavebnictví, práce z oboru.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více