Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Nedemokratické právní systémy ve vybraných státech Evropy první poloviny 20 století : příspěvek k aplikaci "Principů" E.F. Smidaka. : příspěvek k aplikaci "Principů" E.F. Smidaka

Ladislav Soukup, Petra Skřejpková

Havlíček Brain Team | 2011

Kategorie:

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 200
Jazyky: česky
Edice: Avenira edice 1x
Vydání: Vyd. 1
ISBN: 978-80-87109-24-3 (váz.)
Vydáno v: Praha
Vystaveno: út 1. února 2022 12:40
Číslo položky: 275951

Mocenská forma totalitarismu se objevuje teprve na počátku 20. století v nejrůznějších podobách, přičemž nejvýraznější i nejznámější z jeho forem jsou národní socialismus a komunismus. Publikace zkušených autorů se zaměřuje především na okolnosti a příčiny vzniku nedemokratických právních systémů, které se snaží postihnout z historickoprávního pohledu. První část, jejíž autorkou je P. Skřejpková, je věnována nejen obecným otázkám totality a autoritativních režimů, ale především je zaměřena na vývoj dvou nejsilnějších evropských totalitních režimů – fašistické Itálie a nacistického Německa. Druhá část, pocházející z pera L. Soukupa, je věnována problematice východisek a předpokladům vzniku totalitní moci v sovětskému Rusku. Výklady jsou doplněny ilustrativními ukázkami z právních norem.

Komentáře ke knize
Ladislav Soukup

Ladislav Soukup byl český a československý politik a poúnorový bezpartijní poslanec Národního shromáždění ČSR. Ve volbách roku 1954 byl zvolen do Národního shromáždění jako bezpartijní poslanec. V parlamentu setrval do března 1958, kdy rezignoval a nahradil ho Josef Trhlík. K roku 1954 se uvádí jako pracovník podniku Západočeské nábytkárny ve Spáleném Poříčí. Do parlamentu byl zvolen za volební obvod Blovice-Horažďovice.

Petra Skřejpková

JUDr., práce z historie práva.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu