Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku. - Sleva 10% při nákupu nad 499 Kč do pondělní půlnoci s kódem "kniznivysluzka"

Nedělejte poplach

Farley Mowat

Svoboda | 1968


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 134
Jazyky: česky
Překladatel: Jiřina Jelinowiczová
Edice: Členská knižnice 450x
Vydání: 1
ISBN: 25-068-68
Vydáno v: Praha
Náklad: 23 000 ks
Vystaveno: čt 15. září 2022 13:09
Číslo položky: 401235

Vyprávění vědce - biologa o jeho dvouletém pobytu v kanadské tundře.

Někde na východě zavyl vlk; lehce, tázavě. Znal jsem ten hlas neboť jsem jej slyšel již mnohokrát předtím. Byl to George, volající v pustině, aby uslyšel ozvěnu chybějících členů své rodiny. Ale pro mě to byl hlas, který mluvil o ztraceném světě, který byl kdysi náš, než jsme si zvolili roli cizinců; svět, který jsem spatřil a téměř do něho vstoupil, abych se nakonec zase sám z něho vyloučil.
Těmito slovy končí autor své vyprávění o dvouletém pobytu v kanadské tundře. Vědec - biolog, pověřený kanadskou vládou k prozkoumání problému šelma - vlk a kořist - sob, odhalil předsudky a pověry o vlcích, a zvláště pak skutečnost, že nikoliv vlci ničí stáda sobů, ale chamtiví lidé, kteří se neštítí z pouhé ziskuchtivosti postřílet z letadla celé stádo. Proto knížka - jinak plná humoru a láskyplného vztahu k přírodě - končí trochu zatrpklou úvahou.
(Text z obálkyknihy)

Komentáře ke knize
Farley Mowat

Farley McGill Mowat byl kanadský anglicky píšící prozaik, novinář, přírodovědec, environmentalista a cestovatel. Mowat vystudoval zoologii na Torontské univerzitě. Evropu poznal během 2. světové války, pak procestoval severní Kanadu. Zde se zabýval sledováním zvěře v jejích přirozených podmínkách , zajímal se o původní obyvatele Eskymáky a o probíhající změny v přírodě vyvolávané pronikáním civilizace do vnitrozemí kanadského severu. Jeho pozorování jsou významná z hlediska biologického, ekologického i etnografického a je na nich založeno i jeho literární dílo. Mowat je autorem mnoha reportáží a dobrodružných i populárně-naučných knih pro dospělé i pro mládež. Pro hlubokou znalost popisované problematiky a osobitý autorský styl se stal jedním z nejpřekládanějších kanadských spisovatelů 20. století . Roku 1981 obdržel nejvyšší kanadské civilní vyznamenání - stal se Důstojníkem Řádu Kanady.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více