Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Návrat pravého Sommersbyho

Jean-Claude Carrière, Daniel Vigne, Natalie Zemon Davis

Rybka Publishers | 1998


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 277
Jazyky: česky
Překladatel: Vladimír Čadský, Irena Janovcová
Vydání: Vyd. 1
ISBN: 80-86182-18-5 (váz.)
Vydáno v: Praha
Vystaveno: pá 5. února 2021 10:31
Číslo položky: 150704

Skutečný příběh Martina Guerra, který nedlouho po svatbě opustí svůj domov, ženu a rodinu v malé vesnici na jihu Francie, aby se znovu objevil až po dvanácti letech, zatímco jiný muž, vydávající se za něho, mezitím zaujal jeho místo po boku jeho ženy a žil jeho životem, se stal legendou a dodnes zůstává oblíbeným námětem řady literárních i filmových zpracování. Soudní proces, kterým tento příběh skončil v roce 1560 v Toulouse, byl jedním z nejslavnějších procesů 16. století a v podání soudce Jeana de Coras se stal jedním z prvních novověkých "bestsellerů".
Kniha Návrat pravého Sommersbyho se skládá ze dvou částí: literárního příběhu, jehož autory jsou Jean-Claude Carrière a Daniel Vigne, a historické studie americké historičky Natalie Zemon Davis, která podává vyčerpávající obraz celého průběhu soudního procesu, života a situace jeho hlavních protagonistů.

Komentáře ke knize
Jean-Claude Carrière

Jean-Claude Carrière byl francouzský scenárista, herec a režisér. V roce 1973 získal společně s Luisem Buñuelem cenu BAFTA za nejlepší scénář k filmu Nenápadný půvab buržoazie. Roku 1988 pak obdržel spolu s Philipem Kaufmanem druhé ocenění BAFTA za nejlépe adaptovaný scénář ke snímku Nesnesitelná lehkost bytí. Absolvoval École normale supérieure v Saint-Cloud. Působil jako prezident státní filmové vysoké školy La Fémis v Paříži. Od roku 1964, kdy napsal scénář k Deníku komorné, spolupracoval se surrealistickým režisérem Luisem Buñuelem. Následně společně vytvořili téměř všechny scénáře režisérova pozdního období. K dalším autorským počinům pro film patří scénáře snímků jako Plechový bubínek , Danton , Návrat Martina Guerra , La dernière image , Nesnesitelná lehkost bytí , Valmont , The Bengali Night , Čínský hlavolam  a Zrození . Spolupracoval také s režisérem Peterem Brookem na seriálu Mahabharata a jeho pětihodinové filmové verzi. Pro Michaela Hanekeho napsal scénář k mysterióznímu dramatu Bílá stuha . Televizní tvorba zahrnuje třináctidílný francouzský seriál Robinson Crusoé . Roku 2015 se podílel na scénáři k filmu Ve stínu žen francouzského režiséra Philippa Garrela. Později s ním spolupracoval na filmech Milenec na jeden den a Le sel des larmes . Rovněž se podílel na scénářích k filmům Garrelova syna Louise Věrní nevěrní a La croisade . V tomto článku byl použit překlad textu z článku Jean-Claude Carrière na anglické Wikipedii.

Natalie Zemon Davis

Kanadsko-americká univerzitní profesorka historie. Zabývá se sociálními a kulturními dějinami. Publikace z oboru.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet